Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderno kampiranje

VIDEO: Vila na kotačima od pola milijuna eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki četvrti turist odmor provede u nekom od hrvatskih kampova. Posljednjih godina na kamping turizam se drugačije gleda i u njega se više ulaže.

A nije kampiranje uvijek ono što skeptici misle. Internet, luksuzni WC, pećnice, a tek šatori i kamp-prikolice. Marin Dragičević donosi priču iz prikolice čija vrijednost prelazi cijenu kuća u Dalmaciji. Osjećate se kao u stanu, samo svaki dan mijenjate grad. Vrijedi probati.

Pročitajte i ovo Ilegalni kamp Donji Svilaj Četvorica uhićenih FOTO U improviziranom migrantskom kampu uz Savu pronađeno oružje: Trebalo je završiti u Hrvatskoj Slika nije dostupna 16 milijuna noćenja Svi su 'ludi' za kampiranjem u Lijepoj našoj

>> Bajs: Kampovi pobjednici prošlogodišnje sezone

Uživanje u jednom od najboljih autokampova u Europi. Vrevu velegrada zamijenili su mirom, tišinom i svježim zrakom.Ovdje imaju i sve potrebno za bezbrižan odmor. Doživljaje s ljetovanja Niccolo prijateljima može prenijeti u svakom trenutku.

Kao glavnu prednost ovakvog odmora kamperi ističu opuštenu atmosferu. Ne moraju razmišljati o terminu doručka, ručka i večere. A ni s insektima nemaju problema.

'Ne smetaju nam insekti, komarci, mravi. Vlasnik se pobrinuo da ih ovdje ne bude, pretpostavljam još na početku sezone', rekao je Saša Kokol iz Slovenije.

Kamper od pola milijuna eura

Uvriježeno je mišljenje o kampiranju kao turizmu za one slabije platežne moći. No kampovi nisu jeftin smještaj. Cijena parcele za jedan dan je 70 eura. A novi kamper stoji od 45 tisuća, pa do pola milijuna eura poput ove vile na kotačima. Luksuzna kuhinja, udobna spavaća soba i najbolja oprema na tržištu. Za isti novac mogli su kupiti vikendicu iz snova.

'S ovim automobilom možemo ljetovati bilo gdje. To se ne može u hotelu', kaže nam vlasnik Pascal Schnider, iz Thurgana u Švicarskoj.

Kamping turizam razvija se nevjerojatnom brzinom. 2009., iako recesijska, s više od 14 milijuna noćenja bila je rekordna za Hrvatsku.

'Činjenica je da se posljednjih godina sve više ulaže i shvatili smo da je kamping vrlo zahtjevan, ali može bit i prfitabilan ako se radi na pravi način', rekao nam je Frane Skoblar, predsjednik uprave Turisthotela.

S 25% svih kapaciteta Hrvatske ova grana turizma iznimno je važna. Trenutačno zadovoljstvo brojkama nije znak za opuštanje. No ministar Bajs svakako ima razloga, barem nakratko, nabaciti smiješak na lice.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene