Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nešto ga nagoni...

VIDEO: Bucanj se opet vratio u Rječinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto se očito jako svidjelo velikom bucnju, velikoj ribi toplih mora koja je treći put u samo pet dana uplivala u hladnu rijeku Rječinu u središtu Rijeke.

  Treći put o posljednjih pet dana, veliki je bucanj uplivao u Rječinu i to na radost Riječana, posebno djece koja nemaju priliku vidjeti često ovakvu, čudnu ribu. Riba je u hladnoj slatkoj vodi koja nimalo ne sliči na njezino prirodno stanište izgledala iznemoglo. No našao se ponovno tko će je spasiti. U dogovoru s riječkim Prirodoslovnim muzejom ronilac Davor Krajcar je i treći put čudnog gosta izveo iz Rječine i to zajedno s ekipom Nove TV.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Slika nije dostupna Bucanj od 100 kila VIDEO: Morska neman u Rječini

'Volim takve životinje, volim ih spašavati, volim pomagati ljudima i drago mi je da sam opet mogao izaći u susret, da sam bio slobodan i da sam to uspio napraviti', rekao je Krajcar.

>> FOTO: Spašavanje bucnja iz Rječine

>> Veliki bucanj: Neobični posjetitelj na Jadranu

Ovoga puta već poznati riječki veliki bucanj odvezen je gotovo 15 milja od obale, 15 milja od Rijeke. Ako se i slijedeći puta vrati, znanstvenici će zaista trebati utvrditi što je to što ga vrača u slatku, hladnu vodu.  'Nema više šanse da on uhvati ovu direkciju, bez obzira na kurenat, na vodu, na bilo što. Nadam se da će biti OK', dodao je Krajcar.

Na velikim dubinama u blizini otoka Cresa bucanj je živnuo. Već za nekoliko minuta, izgubio se iz vidokruga, najvjerojatnije zaronio u morske dubine uživajući u toplome moru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene