Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispravna ugradnja

VIDEO Utvrdite znanje jer autosjedalica u 90 posto slučajeva može spasiti život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štednje ne bi trebalo biti kad je u pitanju sigurnost djeteta u vožnji. Točnije - svako dijete do 12 godine tijekom vožnje mora sjediti u autosjedalici. Ali, malo se tko pridržava zakona.

Udruga Roda redovito podučava roditelje kako osigurati djecu. Bili smo na edukaciji u Zagrebu i donosimo neke korisne savjete. Autosjedalica u 90 posto sudara može djetetu spasiti život, a može se naći već za 500 kuna. '70 posto djece vozi se bez sjedalica, to su najnovija hakova istraživanja. Većina djece vozi se bez sjedalica i u krivo montiranim sjedalicama', rekla je Lana Pervan iz udruge Roda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

>> Evo kako pravilno namjestiti autosjedalicu!

'Bitno da pratimo da su trake pojasa ravne da nigdje nisu zafrkane. Pojas provlačimo ispod sjedalice. Treba nasjesti svom težinom i onda vući pojas, znači što jače zategnuti tu sjedalicu. Ona se smije pomicati dva centimetra', rekla je Mandica Petričević iz Roda.

Majka Tihana rekla je da je došla na poduku jer je primijetili da sjedalica ima 'lufta' i za toliko se pomicala od naslona.

U debljim jaknicama sa skliskim materijalima dijete se ne može dovoljno dobro zategnuti u sjedalicama i može doći da mu remenčići padnu i da dijete isklizne. 'Treba paziti da je ishodište pojasa u ravnini ili malo iznad ramena. Nikako ne smije biti ispod ramena jer to znak da je dijete preraslo tu sjedalicu', kažu RODE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene