Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena turista

VIDEO U patroli s Hitnom usred gužvi: Minute koje život znače!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog nam vikenda, zbog velike smjene turista, gužve ne ginu.

Jednima odmor završava, drugima počinje. No, za Hitne službe koje dežuraju uz glavne prometne pravce nema odmora. Tako je bilo i s timom hitne koji je primio poziv u pomoć s autoceste Zagreb - Split. Dojavljeno je da je osoba u nesvijesti i da se guši. Liječnica se ukrcala putem i na mjesto poziva se brzo stiglo. U akciju je bio uključen i gospićki centar 112. 'Vidjeli smo da je Hitna pomoć na lice mjesta došla ispod 15 minuta,' rekao je Joso Živković, pročelnik PUZS Gospić. Hitna je s pacijentom stigla, a djelatnici centra 112 dopratili su do bolnice i njegovu suprugu.  'Visoki tlak je odjednom svladao muža na putu. Stali smo, zvali 112 i zaista su brzo stigli. Hvala vam, hvala svima,' rekla je gošća iz Slovačke.

Pročitajte i ovo Jelena Ivulić iz Jadrolinije sezona iznad očekivanja Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni'' Slika nije dostupna U kolonama do noćnih sati Udarni turistički vikend donosi gužve u lukama, ali i cestama: Ovdje biste mogli najdulje čekati ako putujete na odmor

Pacijent je predan liječnicima u gospićkoj bolnici, a tim se vraća na autocestu. 'Ima jako puno prometa u oba dva smjera i ima jako puno posla,' rekla je medicinska sestra Hitne pomoći Gospić Katarina Rasta. Dežurstva Hitne pomoći na autocesti pokazala su se kao pun pogodak, jer u trenucima nesreće važno je što prije stići. 'Te minute su ponekad vrlo značajne, vrlo bitne u samom dolasku da to vrijeme, dakle, bude što kraće i što brže,' rekao je dr. Božidar Kandžija, liječnik Hitne pomoći Otočac. Na autocesti, pogotovo u vrijeme vikenda, dežuraju i policajci. Osim popularnih cobri tu su i motoristi.

'Pretežito petkom, subotom i nedjeljom kada je promet pojačan u jednom i drugom smjeru, smjena turista, pogotovo svakih petnaestak dana,' rekao je prometni policajac Ivica Brajković. I policajci imaju pune ruke posla, pogotovo za vikend kao što je ovaj, kada je gužva na svim cestama diljem Hrvatske. Velike gužve znače i više posla za dežurne službe kojima je ovo bio samo još jedan običan radni dan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene