Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljena je snimka podzemnog zatvora u kojem su snage IS-a zatočene držali zarobljenike, među kojima su bili i brutalno pred kamerama pogubljeni James Foley, Steven Sotloff i David Haines.


Sirijska televizija snimila je male ćelije u kojima su se nalazili zarobljenici IS-a, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna OJAČALI UDARI NA IS Francuska se priprema, V. Britanija ubila vlastite državljane Slika nije dostupna 'DRSKO STAJALIŠE' 'Velika Britanija i Francuska imaju kolonijalističke planove'

Oslobođeni zarobljenici opisali su život ondje te rekli kako su uvijeti bili grozni. Bili su izgladnjivani, na tvrdom betonu u gotovo stalnoj tami, u podrumu napuštene tvornice u industrijskom gradu Sheikh Najjar, u predgrađu Aleppa tijekom posljednjih mjeseci 2013. Među zarobljenicima je, tvrde, bila i jedna žena.

Kasnije su premješteni u Raqqu u Siriji, gdje su predani svom egzekutoru 'Jihadi Johnu'.

Stravični zločini ne prestaju: 'Pogubili su 150 žena jer su odbile udaju za militante'

Džihadisti su podrum podijelili na dva područja: jedno je bilo pretvoreno u 14 prljavih malih ćelija, a drugi u 12 ćelija i 3 velike sobe.

Strani humanitarni radnici i novinari proveli su većinu vremena zajedno u jednoj od velikih soba, dok su Sirijci bili pojedinačno u ćelijama. Tvrde da je u pojedinačnoj ćeliji bila smještena i jedna Amerikanka.

Mnogi zarobljenici bili su u stanju stalne gladi, a podrum je bio iznimno hladan. Kada su odvedeni u Raqqu, ondje su za jesti dobili i jaja, zbog čega je glad bila manja. Svijeće su se palile samo kada bi im se donijelo jesti.

Stariji zarobljenici su jednom prilikom kada su dobili odjeću komentirali ako im je to prva čista odjeća u posljednje dvije godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook