Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni uvjeti

VIDEO U ovim ćelijama islamisti su zatočene držali zarobljenike koje su kasnije brutalno pogubili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je snimka podzemnog zatvora u kojem su snage IS-a zatočene držali zarobljenike, među kojima su bili i brutalno pred kamerama pogubljeni James Foley, Steven Sotloff i David Haines.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

Sirijska televizija snimila je male ćelije u kojima su se nalazili zarobljenici IS-a, prenosi Daily Mail.

Oslobođeni zarobljenici opisali su život ondje te rekli kako su uvijeti bili grozni. Bili su izgladnjivani, na tvrdom betonu u gotovo stalnoj tami, u podrumu napuštene tvornice u industrijskom gradu Sheikh Najjar, u predgrađu Aleppa tijekom posljednjih mjeseci 2013. Među zarobljenicima je, tvrde, bila i jedna žena.

Kasnije su premješteni u Raqqu u Siriji, gdje su predani svom egzekutoru 'Jihadi Johnu'.

Stravični zločini ne prestaju: 'Pogubili su 150 žena jer su odbile udaju za militante'

Džihadisti su podrum podijelili na dva područja: jedno je bilo pretvoreno u 14 prljavih malih ćelija, a drugi u 12 ćelija i 3 velike sobe.

Strani humanitarni radnici i novinari proveli su većinu vremena zajedno u jednoj od velikih soba, dok su Sirijci bili pojedinačno u ćelijama. Tvrde da je u pojedinačnoj ćeliji bila smještena i jedna Amerikanka.

Mnogi zarobljenici bili su u stanju stalne gladi, a podrum je bio iznimno hladan. Kada su odvedeni u Raqqu, ondje su za jesti dobili i jaja, zbog čega je glad bila manja. Svijeće su se palile samo kada bi im se donijelo jesti.

Stariji zarobljenici su jednom prilikom kada su dobili odjeću komentirali ako im je to prva čista odjeća u posljednje dvije godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene