Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treću godinu za redom

VIDEO: U more skočilo 1.500 sudionika Milenijskog skoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuću i pol ljudi duž zadarske rive i ove su godine izveli tradicionalni Milenijski skok. Poredani od Pozdrava suncu do zgrade zadarskog sveučilišta riva je danas bila puna skakača i njihovih pomagača.

Poredani od Pozdrava suncu do zgrade zadarskog Sveučilišta 1.500 skakača skočilo je sa zadarske rive u more. Bio je to posljednji skok trećeg izdanja 'Milenium jumpa', događaja koji je u početku bio pokušaj Zadra da uđe u Guinessovu knjigu rekorda. Nakon što su ih prve godine odbili, organizatori su  druge godine odlučili da je bolje da se stvara tradicija, nego da samo budu 'uknjiženi u neku knjižurinu'. Najstarija skakačica koja je danas sudjelovala u skoku, ima 78 godina.

Pročitajte i ovo Obnova zadarske rive - 2 MILENIJSKI PROJEKT Obnavljaju simbol grada, ali što dalje? "Plaća nam EU, valjda ćemo to iskoristiti" Slika nije dostupna Dobra zabava Četvrti milenijski skok sa zadarske rive

>> Spektakl u Zadru: 1 500 skakača sa rive skočilo u more

'Predivno je'

'Bio je super osjećaj skočiti. Neopisivo! Stvarno neopisivo kad odjedanput svi skoče, kad čujete ono tri, četiri sad. Nema, nema boljeg. Ovo stvarno nema nigdje. Ovo je stvarno predivno i fenomenalno kad svi skupa odjednom skočimo unutra', kažu skakači. Zadranima je ovaj događaj važan, dobro su raspoloženi, a cijela je riva bila puna sudionika. Događaj nije samo zabavnog karaktera, on je i humanitaran. Sav novac prikupljen bit će uložen u novu školu za plivanje za djecu s posebnim potrebama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene