Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamislite da vam iz slavine teče žuta voda! Stanovnici Stare Sušice u Gorskome kotaru ne moraju zamišljati, jer kod njih je upravo tako.


Iako žive okruženi prirodnim izvorima, voda im je zamućena. Uzrok čudne boje vode iz slavina još nije poznat, a oni u strahu od zaraze kupuju vodu za piće. Voda žućkaste boje već neko vrijeme muči mještane Stare Sušice.

Vezani članci Vojska dovozi kontejnere u Banovinu - 3 Mnoge obitelji još nisu dobile kontejnere, ali pomoć i dalje stiže. Crveni križ počinje s drugačijim režimom rada, pogledajte kakve su novosti Renato Petek Renato Petek: 60 tisuća Zagrepčana još nemaju priključak na gradski vodovod, a plaćaju jednaki prirez

>> Lončići tražena roba: Petrinja bez pitke vode

'Mi ne pijemo, jer ova voda je prljava, ona je nečista vidi se i iz čaše da je mutna', ističe Leopold Pojer iz Stare Sušice. U poduzeću zaduženom za vodoopskrbu tvrde tvrde, voda je ispravna za piće. 'Voda se šalje na analizu 2 do 3 puta mjesečno i to dolazi ispravna', naglašava Branko Štajminger iz tvrtke Komunalac Vrbovsko.

Dobit će nove filtere

U Zavodu za javno zdravstvo kažu kako voda nije mutna, ali kako nekoliko uzoraka vode na lokaciji Stara Sušica ipak nije mikrobiološki odgovaralo. Iako nadležni tvrde da voda nije mutna, mještani tvrde drukčije. Mještani tvrde kako ne samo da je voda mutna, već puna svega pa i pijeska. Na kvaliteti ove vode poradit će i Komunalac. 'Još ćemo ugraditi ovdje 2 filtera koji će ublažiti ta umućenja', rekao je Štajminger.

Voda je na crpilištima čista, a iz slavina teče zamućena. Na proljeće će se potražiti uzrok zamućenja, a do tada, stanovnici Stare Sušice i dalje će sami filtrirati vodu iz slavina.