Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački županijski sud odbio je žalbe Sanaderovih o blokiranju imovine.


Sud je odbio žalbe na odluku o blokadi poslovnog prostora, udjela u tvrtkama te privatnih računa obitelji Sanader, kojoj je policija i danas pokucala na vrata vile u Kozarčevoj ulici, zbog čega bivši premijer iz austrijskog zatvora, preko odvjetnika, ponovno poručuje da je zabrinut zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri u Zagrebu.

Vezani članci Slika nije dostupna Raspad odvjetničkog tima: 'Postojalo je nesuglasje oko koncepta obrane' Slika nije dostupna Granić: Sve o Hypo kreditu '95. sam rekao DORH-u

>> FOTO: Kozarčeva ponovno blokirana, istražitelji odnose još slika

Glasnogovornika Zagrebačkog županijskog suda Krešimir Devčić novinarima je objasnio da se radi o žalbama na prva rješenja o blokiranju imovine. 'Radi se o prvim rješenjima, donijetim od suca istrage, a koja su se odnosila na blokadu imovine u odnosu na trgovačka društva te na određeni broj računa u domaćim bankama. Žalbe su podnijela ta trgovačka društva s jedne strane, a s druge i gospođa Mirjana Sanader', rekao je Devčić.

Žalbe na umjetnine nisu stigle

Žalbe na zapljenu umjetnina još uvijek nisu stigle do suda, istaknuo je Devčić. Dodao je kako sud nije dobio procjenu vrijednosti zaplijenjenih stvari te da to ionako u ovom trenutku nije bitno za suca istrage.

Žalbe obitelji Sanader, ali i poslovnog partnera bivšeg premijera, danas je odbio zagrebački Županijski sud, koji smatra da su neutemeljene. Sanaderovi branitelji žalili su se na sudske odluke kojima je blokirano nekoliko privatnih računa, poslovni prostor u Šarengradskoj ulici u Zagrebu te Sanaderov udio u tvrtkama Perbujac i Alia savjetovanje, koje je nakon odlaska s dužnosti vodio s partnerom Stevenom Vatroslavom Brkichem.

Sanader se brine za odnos vlasti prema njegovoj obitelji

Član Sanaderova zagrebačkog odvjetničkog tima Goran Suić, koji je svojeg branjenika danas posjetio u pritvoru u Salzburgu, rekao je da se zbog prekratkih žalbenih rokova obrana sa Sanderom nije uspjela konzultirati prije podnošenja žalbi na privremenu blokadu imovine. No, tijekom posjeta, kojem su bili nazočni i austrijski odvjetnici, Sanader je izrazio zabrinutost zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri, na čija su vrata u Kozarčevoj ulici danas zbog zasad nepoznatog razloga ponovno 'pokucali' policijski istražitelji.

'Naš branjenik nema nikakvih primjedaba na smještaj i odnos austrijskog pravosuđa prema njemu, a jedino što ga zabrinjava jest odnos hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri u Zagrebu', izjavio je odvjetnik Suić nakon dvosatnog posjeta Sanaderu. O pojedinostima razgovora u zatvoru u Salzburgu, u kojem je bivši premijer u pritvoru dulje od dva tjedna, nije želio govoriti, ističući kako je i dalje na snazi dogovor sa Sanaderom da se 'ništa ne komentira'.

Suić je izrazio nezadovoljstvo što obrana još nije dobila nikakav odgovor na zahtjev da joj USKOK omogući uvid u spis. Suić i drugi Sanaderov zagrebački odvjetnik Ivan Lovrić nisu znali reći zašto su policajci i danas posjetili vilu u Kozarčevoj. Treća braniteljica Jasna Novak nije bila dostupna za izjavu. Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan izjavio je također prije dva dana da Sanader nema primjedaba na austrijski pritvor, 'ali zabrinut je zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćerima'. (Hina/B.V.)