Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crvena prašina

VIDEO: Stanovnici Darde guše se u crvenoj prašini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka ulica u Dardi kod Osijeka jutros je bila potpuno crvena. Kad su mještani pogledali prema obližnjim silosima, shvatili su da nije riječ o mađarskom onečišćenju, već o crvenoj prašini, ostacima od kukuruza.

Olakšanje je ubrzo zamijenio bijes jer im je crvena prašina uništila vrtove, a kihanje i kašljanje ne može se izbjeći.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti Slavonija - 1 Projekt Slavonija Plenković se hvali boljim životom, ali što kažu Slavonci? ''Procijenite sami kad muž i ja živimo s 450 eura''

>> Baranja: Djeca u igri pronašla minu

Naime, sušenje kukuruza u obližnjem silosu, obojilo je čitavu ulicu.  'Upalili su staru sušaru koju su otpisali i ona pravi problem jer nema filtere', tvrdi načelnik općine Darda Anto Vukoje.

'To je sitna prašina koja se zaljepi i sad mogu pola paprike baciti, a ni ovce ne žele jesti prašnjavo povrće', ističe stanovnica Darde Marija Repić koja zbog prašine ima i zdravstvenih problema.

'Prašina se taloži u dublje dijelove bronhijalnog sustava i izaziva upalne procese', izjavila je liječnica Branka Kandić Splavski.
Dok se ne ugrade filteri, umjesto Dubrovačka, kažu, neka se zove Crvena ulica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene