Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislili da je zmija

Baranja: Djeca u igri pronašla minu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igrajući se kod kanala, između baranjskih mjesta Darde i Švajcarnice, jučer je popodne petero djece, u dobi od 9 do 15 godina, pronašlo odbačenu tromblonsku minu M-60, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Djeca su isprva pomislila da je riječ o zmiji pa se mini nisu previše približavala niti su je dirala. U panici otrčala su kući pa je 48-godišnja mještanka Švajcarnice pozvala policiju, a pirotehničari su ubojitu napravu odnijeli na sigurno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz Drugog svjetskog rata Počinje izmještanje mine iz mora u Kraljevici: Policija građanima poslala važno upozorenje Slika nije dostupna Očajni i zaboravljeni Slavoncima država još nije isplatila odštete od poplava

Jučer su odbačena minsko-eksplozivna sredstva građani pronašli i u Belom Manastiru i Tenji. Djelatnici koji obnavljaju kinodvoranu u Belom Manastiru jučer su oko 7 sati pronašli ručnu bombu, a oko 12,30 sati 49-godišnji mještanin Tenje u polju 'Drvaruši' naišao je na tri ručne bombe. Sve su bombe uklonili pirotehničari PU-a.

U policiji napominju da se, unatoč gotovo svakodnevnim upozorenjima da se oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne odbacuju u okoliš, neki građani uporno oglušuju o ta upozorenja. Stoga ponovno pozivaju građane da oružje i eksplozvina sredstva prijave policiji pozivom na broj 192, jer tako neće snositi nikakve posljedice niti će ugroziti ičiji život. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene