Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Srušen osječki 'Šetač'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječku policiju danas u 12,35 sati došao je 30-godišnjak iz Tenje i prijavio se da je jutros oko 5,30 sati automobilom osječkih registracijskih oznaka nenamjerno srušio spomenik, izvijestila je osječko-baranjska policija.

U priopćenju se kaže da je osječko-baranjskoj Policijskoj upravi danas ujutro u 8,10 sati dojavljeno da je nepoznati počinitelj srušio spomenik književniku Augustu Casarcu, popularni "Šetač" koji se nalazio na Trgu Slobode u Osijeku .

Pročitajte i ovo Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule" Spomenik Draži Mihailoviću nakon otkrivanja spomenika Ministarstvo reagiralo na podizanje spomenika četničkom vođi: "Hrvatska očekuje konkretne poteze Srbije u rješavanju sudbine nestalih"

Provedenim mjerama i radnjama te pregledom video-zapisa s nadzornih kamera koje se nalaze na Trgu slobode, a u dogovoru s nadležnim Državnim odvjetništvom, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, budući da nije utvrđena namjera rušenja "Šetača".

Protiv 30-godišnjaka iz Tenje slijedi optužni prijedlog za pokretanja prekršajnog postupka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno kretanje suprotno postavljenom prometnom znaku - pješačka zona, nepropisna radnja vozilom-vožnja unazad i napuštanje mjesta događaja, navela je policija.

Skulpturu Augusta Cesarca "Šetač" izradio je 1974. godine akademski kipar Stjepan Gračan.

Nakon što je "Šetač" srušen, djelatnici Unikoma prevezni su ga u Restauratorsku radionicu u osječkoj Tvrđi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene