Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret za pamćenje

VIDEO Rodman oduševljen Kim Jong Unom: Imate doživotnog prijatelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kako se bivša zvijezda NBA-a Dennis Rodman zabavlja u Sjevernoj Koreji!

Rodman je u Sjevernu Koreju stigao u ponedjeljak s članovima profesionalne košarkaške momčadi Harlem Globetrotters, rekao je dopisnik magazina VICE Ryan Duffy te dodao da je Rodman s produkcijskim timom ondje došao snimiti epizodu o Sjevernoj Koreji za novu tjednu seriju HBO-a, javlja AP.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Stvorilo se veliko prijateljstvo

'Imate doživotnog prijatelja', rekao je 52-godišnji Rodman Kimu ispred tisuće ljudi koji su se okupili u dvorani na utakmici timova iz Sjeverne Koreje i SAD-a. Ovaj neobičan susret čini Rodmana jednog od poznatijih Amerikanaca koji se susreo s Kim Jong Unom od kada je mladi vođa preuzeo dužnost u prosincu 2011. godine te tako umanjuje tenzije između Washingtona i Pjongjanga.

Prijete SAD-u

Sjeverna Koreja je, naime, prije nekoliko tjedana provela nuklearni test, a nakon toga uputila provokativno upozorenje SAD-u da odustane od neprijateljske politike prema Sjevernoj.

>> Kim Jong-Un uzeo oružje u ruke i pokazao mišiće Južnoj Koreji

Kim, inače pasionirani ljubitelj košarke, rekao je Rodmanu kako se nada da će njegov posjet probiti led između SAD-a i Sjeverne Koreje. Novi prijatelji o svemu ovome su navodno razgovarali na engleskom jeziku iako su na raspolaganju imali i prevoditelja.

Promjene u Sjevernoj Koreji

Netrpeljivost koju Sjeverna Koreja izražava prema SAD-u vuče korijene iz rata s Južnom Korejom u prošlom stoljeću. Južnoj Koreji pomoć su u tom ratu, kao i sada, pružile SAD. Primirje između dviju Koreja potpisano je 1953. godine, ali službeno nikada nije proglašen prekid rata.

U međuvremenu je Južna Koreja išla u korak s inovacijama i društvenim promjenama na Zapadu, dok se Sjeverna izolirala od svijeta, a jedini napredak pokušavaju imati na području naoružanja. Ipak, čini se kako se nakon dolaska na vlast mladog vođe Kim Jong Una i u njihovo društvo polako uvlače suvremene promjene. Tako su nedavno odobrili stranim turistima korištenje Interneta na mobilnim uređajima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene