Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugledna emisija CNN World View uvrstila je u svoj izbor još jednu reportažu Nove TV.


Ovog je vikenda na CNN-u emitirana reportaža Vjekoslava Đaića nastala u travnju ove godine u Petrovoj Slatini, nedaleko Osijeka.

Vezani članci Sabina Tandara-Knezović - 2 Nominacije za Večernjakovu ružu Novoj TV veliko priznanje: "U ovom poslu trebaš ostati svoj i hladne glave" Policija: Ilustracija SOA za Dnevnik Nove TV o djelovanju kineske tajne policije: "Upoznati smo s pitanjem djelovanja 'prikrivenih policijskih postaja, ali...'"

U prilogu je riječ o pastiru koji u svojoj okolici nema pašnjak očišćen od mina i svakodnevno je zbog egzistencije svoje peteročlane obitelji prisiljen stado na ispašu voditi u minsko polje. To radi više od deset godina. Njegov je otac, također čuvajući ovce, stao na minu i poginuo sa stotinjak ovaca.

>> VIDEO: Reportaža Red Carpeta na CNN-u

>> Repotaža 'Provjerenog' na CNN-u

U vrijeme kada se reportaža snimala, bila je aktualna sezona puževa, pa je obuhvatila i ljude koji u minsko polje odlaze po puževe.

Snimatelj Zlatko Romanović i reporter Vjekoslav Đaić pješačili su više od 6 kilometara kroz minski sumnjivo područje pronaći pastira Sretena kako bi snimili reportažu, što je prepoznao CNN World View, baš kao i Dnevnik Nove TV.

'Kada jedna tako ugledna TV kuća objavi tvoju reportažu, onda je to razlog za veliki osmjeh. Veliko je to priznanje meni kao mladom reporteru, ali i Dnevniku Nove TV. No to je ujedno i obveza da budemo još bolji', rekao je Vjekoslav za Dnevnik.hr.

Reportažu na CNN-u pogledajte OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju