Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlučivat će koga će dignuti pauk, usmjeravat će promet i pisati kazne nepropisno parkiranima. Uskoro se takva praksa očekuje u svim hrvatskim gradovima.


Grad Zagreb rasterećuje prometne policajce dajući nove ovlasti prometnim redarima. Najistaknutije zaduženje trenutačno im je sinkronizirano djelovanje s paukom. Kad djelatnici Zagrebparkinga nađu kandidata, njegove fotografije ne šalju više policiji nego prometnim redarima. Prometni redar naređuje premještanje vozila što analizom utvrdi da je vozilo nepropisno parkirano.

Kosor zvao pauka zbog Vladinih auta, svi dobili kazne!

Vezani članci Gomile smeća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Hoće li problem smeća u Zagrebu riješiti visoke kazne: U ovom europskom gradu najveći su problem  -opušci Milan Bandić (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Bandić je prikriveno promovirao svoju stranku gradskim plakatima

"Sigurno je da trebamo štititi one koji trebaju doći u grad i voziti se i voziti dječja kolica po nogostupu i tako dalje", kaže Mate Kraljević, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo.

U budućnosti će i usmjeravati promet i kažnjavati krivo parkirane. Trenutačno ih je 22 i prošli su trotjednu obuku na Policijskoj akademiji.

No ne trebamo strepiti ako nam se jednom slučajno zalomio prometni propust. "Sam gradonačelnik je najavio da svima onima koji su se ogriješili, a nikada nisau imali prekršaj takav, na njihov zahtjev sigurno da će im prvi put biti oprošteno", dodaje Kraljević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook