Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vozači oprez

VIDEO Prometno redarstvo nova je sila na zagrebačkim ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlučivat će koga će dignuti pauk, usmjeravat će promet i pisati kazne nepropisno parkiranima. Uskoro se takva praksa očekuje u svim hrvatskim gradovima.

Grad Zagreb rasterećuje prometne policajce dajući nove ovlasti prometnim redarima. Najistaknutije zaduženje trenutačno im je sinkronizirano djelovanje s paukom. Kad djelatnici Zagrebparkinga nađu kandidata, njegove fotografije ne šalju više policiji nego prometnim redarima. Prometni redar naređuje premještanje vozila što analizom utvrdi da je vozilo nepropisno parkirano.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Kosor zvao pauka zbog Vladinih auta, svi dobili kazne!

"Sigurno je da trebamo štititi one koji trebaju doći u grad i voziti se i voziti dječja kolica po nogostupu i tako dalje", kaže Mate Kraljević, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo.

U budućnosti će i usmjeravati promet i kažnjavati krivo parkirane. Trenutačno ih je 22 i prošli su trotjednu obuku na Policijskoj akademiji.

No ne trebamo strepiti ako nam se jednom slučajno zalomio prometni propust. "Sam gradonačelnik je najavio da svima onima koji su se ogriješili, a nikada nisau imali prekršaj takav, na njihov zahtjev sigurno da će im prvi put biti oprošteno", dodaje Kraljević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene