Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamračenje u gradu

VIDEO: 'Ne znam kad će trafostanica u Senju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok Senjani godinama čekaju da se riješi njihov problem s opskrbom električne energije, iz Elektrolike otvoreno poručuju da ne znaju kad će se to dogoditi.

Naime, više od osam tisuća stanovnika Senja jučer je do ponoći bilo bez struje zbog kradljivaca kabela koji su riskirajući vlastite živote pilili strujne vodove, uzrokovali kratki spoj i ostavili cijeli grad 13 sati u mraku.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

>> Senj u mraku jer je netko ukrao strujni kabel!

Zbog zarade od 1.000 kuna lopovi su se namjerili na dva kabla za koja su znali da nisu pod naponom i kad su krenuli na treći, koji je nažalost bio, grad je ostao bez struje. Gradonačelnik Darko Nekić kaže kako već 12 godina HEP ne želi napravit alternativno napajanje za grad Senj.

Naime, u planovima iznad Senja je izgradnja jedne velike trafostanice koja bi riješila to pitanje, ali ta izgradnja počinje već 5 godina. Direktor Elektrolike Gospić Nikola Šulentić, nakon nekoliko puta postavljenog pitanja, priznao je kako zapravo ne zna kad će se planovi ostvariti, iako se nalaze u 'petogodišnjem planu'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene