Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Botel'

VIDEO Ovako izgleda prvi botel na Jadranu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O jakom vjetru i visokim valovima ovisi i jedan hotel jer se nalazi na brodu. Svoja je vrata u Rijeci otvorio je prvi brod hostel na Jadranu - takozvani botel. Nudit će i autohtona primorska jela. Bar dio namirnica bit će iz domaće proizvodnje. Naime, 2014. godinu UN je proglasio godinom obiteljske poljoprivrede.

Razne proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava mogli su danas probati Riječani. Mnogima je još uvijek između kvalitete i cijene presudna kvaliteta. 'Sve više će se početi cijeniti mali proizvođači, mala proizvodnja jer zna se da je autohtono, da ti svi mali proizvođači i dušom i tijelom sudjeluju u izgradnji svog proizvoda', kazala je Armanda Sirotić, vlasnika OPG-a.

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Školarci poljoprivrednici - 3 Vrijedne ruke učenika Osječki školarci sami proizvode hranu: Od voća i povrća rade gotove proizvode koje prodaju

A od ekološki uzgojenog voća i povrća mogu se pripremiti ukusni sokovi. 'Naravno, nekad umjesto kave popodne možemo ići na zeleni sok, dapače. Bilo bi to jako dobro i zdravo', kazala je Jana Puž, studentica nutricionizma.

>>
Evo tko najviše plovi na ovom ljepotanu

Većina nažalost između zdravog domaćeg obroka i brze hrane odabire ovo drugo. No, domaća autohtona primorska hrana uskoro će se moći kušati i u restoranu prvog broda hotela u riječkoj luci. 'Na meniju ćemo nuditi jela koja su se nekada na marini pripremala, dok je plovila', kazao je Andrej Kušeta, voditelj broda-hostela.

Osim domaćih specijaliteta u prvom brodu - hostelu goste očekuje 112 kreveta u raznim vrstama soba. 'Ljuljanje se ne osjeti u smještajnom djelu, isključivo tek prilikom nekakvih jačih vjetrova - tipa orkanske bure koja nas je nedavno zadesila', kazao je Andrej.

Tom 77 godina starom brodu koji je trebao završiti u rezalištu udahnut je novi život. Tko zna, možda već za koju godinu i neki drugi brodovi na Jadranu krenu njegovim stopama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene