Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oni odlučuju o našoj sudbini, a često koriste takav vokabular da mislimo kako se zapravo šale s nama!


Citiraju stihove pjesama, narodnih poslovica, govore dvosmisleno da vjerojatno ni sami ne znaju što su htjeli reći, vrijeđaju se na takav način da to ne smijemo ni pustiti u integralnom obliku…. i da! Da tragedija bude veća, mi smo ti koji smo za njih glasovali! Tako se neki ne libe psovki, nazivaju se majmunima, viču jedni na druge.

Vezani članci 14. sjednica Sabora na kojoj su fotelje većinom prazne (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) A plaćica ide! Jesu li to zastupnici pogrešno shvatili gdje se štrajka ili i oni traže veće plaće? Slika nije dostupna VIDEO Psovke u eteru!

Sociolog Višeslav Raos tvrdi da je politička scena postala estradizirana, mjesto sklonije spektaklima, a manje konkretnim rješenjima stvarnih problema.

Novinarka Mladenka Šarić koja godinama prati hrvatsku politiku izdvojila je možda i najpoznatije izjave koje će se i godinama nakon odlaska njihovih glavnih protagonista prepričavati. Tako će kaže, Ljubo Ćesić Rojs ostati zapamćen po legendarnoj izjavi 'Tko je jamio, jamio je!', dok je Anto Kovačević svoj saborski mandat obilježio nevjerojatnom izjavom upućenoj Vesni Pusić 'Nije žena za mudraca, već madraca!'.