Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronatalitetna politika države?

Novčane naknade za trudnice kasne gotovo dva tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trudnice koje koriste bolovanje zbog komplikacija u trudnoći muku muče s naknadama. Dok ministar Šuker uvjerava da je sve u redu, trudnicama novac kasni gotovo deset dana, dok rate kredita i računi ostaju neplaćeni.

Oprema i robica za bebu je spremna. Marijana Tatomir treba roditi za nekoliko mjeseci. Umjesto slatkih briga muči je država koja joj, iako je kraj mjeseca, još nije isplatila naknadu u iznosu nešto većem od 4.000 kuna.

Pročitajte i ovo Naknade za bebe - 3 svote po mjestima i gradovima Oni za rođenje djece isplaćuju i do 8000 eura: "Ne sjećam se da je naknada nekad bila značajna, znači da mi nije pomogla" Kasni brodska dostava; ilustracija - 1 Ratne igre Europi prijete novi problemi: ''Ekonomske posljedice mogle bi biti ozbiljne''

Banke zahtijevaju da se obveze plaćaju na vrijeme. Prva opomena za neplaćenu ratu stambenog kredita već je stigla. Najviše joj kaže, smeta što ministar financija tvrdi da je sve u redu. 'On veli da je sve u redu, da je sve bajno, ali očito da nije kad novci kasne', dodaje Marijana.

Iako smo objašnjenje kašnjenja tražili i u HZZO-u i u Ministarstvu financija, izjave nismo dobili. Iz ministarstva je stigao samo šturi pismeni odgovor koji glasi: 'Sredstva su danas uplaćena. Očekuju se daljnje uplate uobičajenom dinamikom.'

Nisu znali objasniti što je to uobičajena dinamika, ali trudnice tvrde da svaki mjesec novac stiže sve kasnije. One dobivaju opomene i plaćaju zatezne kamate koje im država, u kojoj se puno priča o pronatalitetnoj politici, sigurno neće platiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene