Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve bi moglo završiti na sudu

VIDEO: Nastavlja se teror zalutalog bika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se teror zalutalog bika u zadarskom zaleđu koji već tjednima nasrće na krave i imovinu. Veterinarski inspektori tragaju za vlasnicom, a mještani Krupe gube strpljenje. Sve bi moglo završiti na sudu.

'Crni bik bijelog lica' ponovno se vratio, a Slobodanov Ljuban ne namjerava prepustiti svoje stado. 'Ovo nije nikad bilo, prije je znao naići bik i tako, ali sad, ovo je više prevršilo sve mjere i granice', pojadao nam se Slobodan Gužvica, vlasnik stada. Nepozvani gost već tjednima terorizira Slobodanove krave. Sukobljava se s njegovim bikom i uništava sve pred sobom. No nisu ugrožene samo životinje.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

'Cijelo selo je u opasnosti, naročito gospođe', dodaje Milorad Gužvica iz sela Krupe. Policija je nemoćna. Veterinarski inspektori traže vlasnicu. 'Radi se kompletna obrada i najvjerojatnije će tu biti više elemenata za prekršaj', tvrdi Branka Gulin, veterinarska inspektorica. U potragu se uključila i naša ekipa, no bez uspjeha.

Susjedi tvrde da vlasnica ima više od 150 grla. Poput ovog bika lutaju po velebitskim pašnjacima i rade štete. 'Ona je imala 500 komada goveda', tvrdi Đuro Jarić, susjed vlasnice bika. Zalutali bik prešao je 30 kilometara samo da bi bio uz Slobodanove krave. Uz takvu upornost njegovom će teroru teško stati na kraj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene