Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani se i dalje žale na smrad

VIDEO Naša ekipa u brodskoj rafineriji: Još uvijek se osjeti nesnosan smrad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Slavonskog Broda i dalje osjećaju smrad od rafinerije u Brodu, koja je službeno u remontu od 10. studenoga.

Iako je rafinerija u Brodu službeno u remontu od 10. studenoga, nesnosan smrad i povišene razine sumporovodika i benzena građani susjednog Slavonskog Broda i dalje osjećaju. Sumnjaju da rafinerija i dalje prerađuje naftu.

Pročitajte i ovo Svađa zbog tambure - 1 Pukla žica Svađa između Grada i udruge dovela do bizarne situacije: "Mi ne tražimo radna mjesta, mi radna mjesta imamo" Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..."

>> Novo zagađenje u Brodu, Zmajlović traži hitno očitovanje Rafinerije

Iz rafinerije, u koju je ušla i naša osječka ekipa, tvrde da iz dimnjaka izlazi samo para. Dodaju da se pogoni moraju postupno gasiti i hladiti. Kako taj proces traje već dulje vrijeme, ističu da za povišene koncentracije posljednjih dana oni ne mogu biti odgovorni.

'Ovo što izlazi iz velikog dimnjaka je jedno prosto hlađenje, znači to su samo ostaci vodene pare', kaže Miro Čerić, savjetnih tehničkog direktora rafinerije Brod. 'Meni je drago da su oni u remontu od 10., ali ako nisu, opet je pogažena riječ. Mi ulažemo svu nadu u diplomaciju', kaže Dalibor Vašarević iz Građanske inicijative za čisti zrak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene