Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani Slavonskog Broda i dalje osjećaju smrad od rafinerije u Brodu, koja je službeno u remontu od 10. studenoga.


Iako je rafinerija u Brodu službeno u remontu od 10. studenoga, nesnosan smrad i povišene razine sumporovodika i benzena građani susjednog Slavonskog Broda i dalje osjećaju. Sumnjaju da rafinerija i dalje prerađuje naftu.

Vezani članci Slika nije dostupna U Slavonskom Brodu potpisan ugovor koji bi trebao biti prvi korak prema rješenju onečišćenja zraka Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Slavonski Brod nakon incidenta: Život se vraća u normalu, idući tjedan bit će poznat uzrok eksplozije

>> Novo zagađenje u Brodu, Zmajlović traži hitno očitovanje Rafinerije

Iz rafinerije, u koju je ušla i naša osječka ekipa, tvrde da iz dimnjaka izlazi samo para. Dodaju da se pogoni moraju postupno gasiti i hladiti. Kako taj proces traje već dulje vrijeme, ističu da za povišene koncentracije posljednjih dana oni ne mogu biti odgovorni.

'Ovo što izlazi iz velikog dimnjaka je jedno prosto hlađenje, znači to su samo ostaci vodene pare', kaže Miro Čerić, savjetnih tehničkog direktora rafinerije Brod. 'Meni je drago da su oni u remontu od 10., ali ako nisu, opet je pogažena riječ. Mi ulažemo svu nadu u diplomaciju', kaže Dalibor Vašarević iz Građanske inicijative za čisti zrak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook