Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Paralelno s razvojem tržišta osiguranja razvijaju se i prijevare koje su iz dana u dan sofisticiranije i neprimjetnije. Na udaru prevaranata najčešće se nađu autoosiguranja.


Novinar Provjerenog istražio je kako sve ljudi varaju autoosiguranja. Ima tu svega - namještenih ili izmišljenih prometnih nezgoda, lažnih prijava ukradenih vozila, preuveličanih ozljeda, sve samo da bi se izvukao novac.

Vezani članci Policija, ilustracija Hrvatski savez gluhih i nagluhih upozorava: Ne nasjedajte na ove prevarante, ne dajte im ni OIB ni novac! Simuliranje nesreće (Foto: Screenshot/YouTube) Uhvatio ih VAR: Simuliraju gore od nogometaša, a sve kako bi dobili novac od osiguranja

Prevaranti zadaju pune ruke posla policiji, procjeniteljima, pa čak i privatim detektivima koji djeluju na međunarodnoj razini.. 

Prevarantima gotovo uvijek pomaže i liječnik, koji izdaje nevjerodostojnu dokumentaciju. U nezakonitim radnjama surađuju i odvjetnici, koji točno znaju što činiti s nevjeredostojnom liječničkom dokumentacijom.

Cijelu priču o načinima prijevare i obranama od iste pogledajte u priloženom video prilogu.