Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupili stan opterećen dugovima

VIDEO: Kupili stan opterećen dugovima i moraju na cestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće građana prevareno je kod kupnje kuća i stanova. Priča o mladoj obitelji iz Samobora kojoj je prodan stan opterećen dugovima poprima obrise drame. Zbog duga koji nisu napravili pred samu Novu godinu prijeti im deložacija iz stana, a oni s dvoje male djece nemaju gdje.

Htjeli su miran život u Samoboru, a dobili pakao. Obitelj preko agencije prodala stan u gradu. Za taj novac kupili su prizemni stan u samoborskoj zgradi. No, agencija i vlasnik stana su ih prevarili. Stan koji su kupili bio je opterećen dugom. Tvrtka koja potražuje novac sada im ovrhom uzima stan koji su pošteno platili. U rješenju piše da se moraju iseliti usred zime, 17. prosinca. Obitelj je očajna jer s malom djecom nemaju kamo. 'Ja sam 1991. u ratu kao dijete izbačen na ulicu i odveden u logore i ja to neću dopustiti. Ovaj put da ja svoju djecu na ulicu moram izbacivat van, nema šanse. To nije više rat, to je prošlo ovo je demokratska država i ovako se nešto ne bi trebalo dešavat', kaže otac Admir Mujkanović Krmelić.

Pročitajte i ovo Ilustracija kakva prevara Najam stana na neviđeno: Uplatila nekoliko stotina eura pa se šokirala Internetska prevara - 1 Kakav lopov Građanke, pripazite! Žele se dokopati vašeg novca i ne prezaju ni pred čime: Žena ostala bez 22.000 eura

Vlasnica agencije, čiji je potpis na kupoprodajnom ugovoru, rekla im je da se boji prodavatelja te da ju je on prisilio na prevaru. Na njezin se telefon danas javlja osoba koja tvrdi da nije ona već njezina djelatnica. Obećanje da će nam se šefica koja je prevarila ovu obitelj, javiti naravno nije ispunjeno. Obitelj je zbog svoje naivnosti nasjela na njezin podvaljeni ugovor u kojem je pisalo da su papiri stana čisti. Ugovor koji je obitelj potpisala kada je kupila stan dokazuje da su prevareni. U njemu piše da na stanu koji su kupili ne postoji neko pravo trećega koje isključuje njihovo pravo, što se poslije pokazalo kao neistinito. 'Ja sam očajan i jednostavno ne znam što napraviti', kaže Admir.

Htjeli su svoj stan, a podvaljen im je tuđi dug.
Sud danas nalaže da nešto prije Nove godine s malom djecom moraju na ulicu. Oni su nažalost samo jedni od tisuća prevarenih lažnim papirima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene