Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potopljena njiva

VIDEO: Kuće na jezeru smrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njiva zasađena keljem zbog proteklih kišnih dana postala je pet metara duboko jezero, koje se pomiješalo i sa septičkim jamama. Širi se smrad, a bolesti prijete. Priča dolazi iz naselja Valdenaga nadomak Pule.

Tu su pesticidi, to sve kuha u vodi, to mora negdje izaći, to je normalno jer voda raste. Ogorčeni su mještani Valdenage koji po prvi puta imaju kuće na jezeru smrada. 'Ne može se izaći, evo tu osjećate i sami tu do kuće i to, kako koji vjetar, onda to lišće, sve to s prljavštinom vrati ovdje u dvorište, dvorište što je bilo, sad je voda', rekao je Robert Anđelković. 'Sad smo se spustili malo niže, i ovdje se osjeti užasan smrad', kaže Damir Modrušan. Kelj koji se diže na površinu i septičke jame u vodi koja dnevno raste i do 12 centimetara, nije scenarij kojem su se nadali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Vidim da se žale malo od vode kao da im je slabo', dodaje Anđelković. Glavna cesta do kuća sada je dno jezera prekrivenog otpacima. 'Naš ulaz i cesta koja je poplavljena koja vodi gore, znači lijevo, niti zavoj se ne vidi odakle se može izaći van, tu je po nekoj našoj procjeni dvije i po metra dubine', rekao je Modrušan. Mještani su sami podigli brane, a jedina pomoć kojoj vjeruju je ona sa nebesa. 'Kažu da su se napunile te neke podzemne žile, ovo je najniža kota di je to izbilo van, znači čekamo božju pomoć', kazao je Modrušan. A pomoć silnih delegacija koje ih obilaze, a ništa ne poduzimaju, kažu mještani, isto bi im dobro došla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene