Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kravat pukovnija

VIDEO Hrvatski vojnici iz 17. stoljeća prošetali glavnim gradom: "Pronijeli smo i ovaj jedan odjevni predmet koji predstavlja i kulturu i ljubavnu priču"

U proširenom svečanom sastavu Kravat pukovnija je prošetala Trgom bana Josipa Jelačića i prikazala pregled stroja i oružja.

Građani su u Zagrebu mogli vidjeti šest jahača i trinaest pješaka u svečanom defileu. Kravat pukovnija nosi replike odora hrvatskih vojnika iz tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću, a svojim programom aktualiziraju povijesne početke kravate, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ena Dumenčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODRŽANA CEREMONIJA Jedinstveni hrvatski doprinos svjetskoj kulturnoj baštini: Smjena straže Kravat pukovnije na zagrebačkim ulicama

"Ovo je 13. godina kako Kravat pukovnija izvodi smjenu straže, promovrajući Hrvatsku kao domovinu, a Zagreb kao prijestolnicu kravate. Pronijeli smo i ovaj jedan odjevni predmet koji predstavlja i kulturu i ljubavnu priču one djevojke koja je vezala rubac vojniku prije nego je otišao u 30. godišnji rat", rekao je zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matejčić.

 

Kako je izgledala šetnja Kravat pukovnije pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene