Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek srdačnost ili ipak nešto više?

VIDEO: 'Kosor je doslovno opčinjena Pahorom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon posjeta slovenskog premijera Boruta Pahora Zagrebu mnogi su primijetili njegovu neuobičajenu bliskost s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor. Mediji su Kosor potom prozvali za koketiranje. Je li riječ tek o srdačnosti i ljubaznosti ili među predsjednicima Vlada dviju zemalja postoji nešto više od krute poslovne suradnje?

'Ona je doslovno opčinjena njime. Ruku na srce gospodin Pahor dobro i izgleda. Svaka mama bi ga za zeta zaista željela i imati', zaključila je priznata stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju Ljiljana Buhač nakon što je protumačila znakove govora tijela koje su za susreta u Zagrebu odašiljali hrvatska premijerka Jadranka Kosor i njezin slovenski kolega Borut Pahor. 'Bila je uzbuđena prvenstveno, to se vidjelo . Bila je nervozna, a to popravljanje odjeće je zapravo ono kao, djevojka kad čeka mladića. Da vidim je li sve na mjestu i hoću li ostaviti dobar dojam', dodala je Buhač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ocijena medija '2010. naporna za slovensko-hrvatske odnose' Slika nije dostupna Znanstvenici najavljuju Uskoro ćemo imati romantične veze s robotima

Dokaz simpatije prema slovenskom kolegi hrvatska premijerka pokazala je i u trenutku kada je Pahora prigrlila na neuobičajen način za službene susrete, tvrdi naša sugovornica. 'Gospođa Kosor je i privukla gospodina Pahora, baš ga privukla! Kao da je rekla: Evo, ti si moj, sada sam te dočekala'. Svojim je ponašanjem, tvrdi gospođa Buhač, premijerka ušla u intimnu zonu slovenskog kolege: 'To je područje u koje puštamo k sebi osobe s kojima smo emocionalno vezani. Roditelji, djeca, supružnici, ljubavnici... Inače, zona udaljenosti između osoba bi trebala biti oko 45 centimetara, ali ako je gužva i kad su ovakve protokolarne situacije, u svakom slučaju treba biti udaljen oko 15 centimetara. Ona je skroz bila u intimnoj zoni', smatra Buhač.

A dogodio se i poljubac, koji inače nije uobičajen prilikom pozdrava stranog državnika u posjetu. 'Niti je to profesionalno, niti je to protokolarno. Ne ljubi se! Zamislite sad predsjednika Mesića i onaj špalir ljudi i da se sa svakim poljubi. A ruka pod ruku? To su znakovi posvojenja, pripadnosti. To je moje!', tvrdi stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju te dodaje kako ni Pahor nije bio ravnodušan. 'Isto je bio vrlo, vrlo naklonjen njoj. Komplimente joj je zasigurno puno davao'. Ipak razum ga vukao na sljedeći potez. 'U pojedinim situacijama g. Pahor je radio malu distancu jer je sve to bilo prenaglašeno', zaključila je Buhač, a nas baš zanima što će se moći iščitati iz Kosoričina i Pahorova idućeg susreta.

Vjerujete li da između Kosor i Pahora postoji neka 'tajna veza'?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene