Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisega u nedjelju

VIDEO Detalji inauguracije čuvaju se u strogoj TAJNOSTI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točni troškovi nedjeljne inauguracije Kolinde Grabar Kitarović još nisu poznati. Predviđa se da će stajati oko 600.000 kuna.

Policija i osiguranje rade na sigurnosti inauguracije, Uredi na protokolu, a sudionici na programu. Plan sigurnosti rade SOA i policija. Detalji se čuvaju u strogoj tajnosti. Čak i broj policajaca koji će u nedjelju osiguravati Markov trg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigao na inauguraciju FOTO Vučić pozvao Srbe da jednako vole 'i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku' Slika nije dostupna 'Noćna mora za sigurnosne službe' VIDEO Petrović i Bago istaknuli zanimljiv detalj s inauguracije

'Policija nevoljko izlazi s informacijama koliko će biti policijskih službenika angažirano u provedbi zadaće iz sigurnosnih razloga, pa bih odgovorio frazom da će ih biti dovoljno', rekao je Željko Renić, načelnik ureda za posebne poslove sigurnosti za Dnevnik Nove TV.

Inauguraciju pratite uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr u nedjelju od 11:30 - kroz događaj će nas iz posebnog studija na Markovom trgu voditi najiskusniji reporterski dvojac, Ivana Petrović i Mislav Bago. Na snazi će biti posebna regulacija prometa. Kada kolone sa štićenim automobilima budu išle prema Markovu trgu, u tom će se trenutku zaustavljati promet, no koje će to rute biti, još uvijek nije poznato, kao ni koje će prometnice u gradu biti zatvorene. 'Mogu se očekivati minimalna ograničenja', kaže Renić.

Jureško Kero: Ured predsjednice za sada na Pantovčaku

Iako nije konačan, popis uzvanika manje - više već se zna. 'Pozvani su hrvatski dužnosnici, osobe iz javnog, političkog, gospodarstvenog, kulturnog života. Mislim da će se još nadopunjavati', rekla je Jadranka Jureško Kero, voditeljica tranzicijskog ureda izabrane predsjednice.

Jer na inauguraciji se želi što veći broj. Oko 1.000 ljudi očekuje se na Markovu trgu na sam dan inauguracije, međutim, još nije poznato na koji način na inauguraciju mogu doći građani. Te hoće li im trebati ulaznice ili propusnice.

'Pokušavamo zaista građanima izaći u susret da mogu nazočiti i biti prisutni na tom povijesnom činu, kažem povijesnom zato što ćemo prvi put imati predsjednicu', kaže Jureško Kero. Sve bi detalje građani mogli doznati, uvjeravaju iz tima izabrane predsjednice, već u srijedu.

I dok oni utvrđuju detalje, u ansamblu Lado, uz himnu, uvježbavaju poseban repertoar. 'Još nismo donijeli konačnu odluku oko narodnih nošnji. To će svakako biti neka svečana narodna nošnja, a odluku ćemo donijeti neposredno kada vidimo kakvi će biti vremenski uvjeti', rekao je Krešimir Dabo, ravnatelj ansambla LADO

Himnu će izvoditi sa zborom Ivan Goran Kovačić. Na Markov će trg doći i povijesne postrojbe. A cijela će ceremonija trajati oko sat vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene