Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović sinoć je u Splitu prisustvovao koncertu 'Runjićeve večeri', koji se šestu godinu za redom održava u čast poznatom splitskom skladatelju Zdenku Runjiću.


Ugodna glazba na Runjićevim večerima u splitskom HNK uspavala je predsjednika Ivu Josipovića što najbolje možete vidjeti u priloženom videu.

Predsjednik Josipović je ocijenio da se radi o vrhunskom događaju u kojem su svih 18 izvedbi Runjićevih skladbi i aranžmana bili 'maksimalno profesionalni', iako ne znamo koliko možemo vjerovati u njegovu prosudbu o izvedbama kada video pokazuje kako se borio da ne zaspi. Očigledno je da pretrpani raspored ostavlja maha na Josipoviću koji se hvali da rijetko ide spavati prije 3 sata.

>> Josipović: Dobro da se vratio, čekajmo da vidimo što će reći

'Čuli smo 18 skladbi od kojih su neke izvedene u standardnoj a neke u posve novoj verziji. To mi se svidjelo', izjavio je Josipović nakon 6. 'Runjićevih večeri' kojim je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) nazočio kao pokrovitelj.

Na upit koja mu je Runjićeva skladba najdraža, Josipović je rekao da 'posebno voli pjesmu Galeb', dodavši kako je iza Runjića ostalo na desetine prekrasnih pjesama.