Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrovita destinacija

VIDEO: Istarska oaza za savršeni bijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, na svoj je popis najzanimljivijih skrovitih destinacija za 2011. godinu uvrstio hrvatski Rt Kamenjak.

To i ne čudi, a ipak je za svaku pohvalu jer je netaknuta priroda, kristalno plavo-zeleno more, šljunčane uvale i bijele stijene te divlje raslinje samo neke od njegovih posebnosti.
Rt Kamenjak je opisan kao divlja ljepotica, kultni status među posjetiteljima zaslužio je samim time što imate osjećaj da se nalazite na kraju svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokraj Pule VIDEO Nije ni primijetio da pliva pored sredozemne medvjedice Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Jahta se nasukala na otočić Kamenjak kod Premude

>> Plitvički slapovi najljepši na svijetu

'Kad uzmete u obzir da se radi o poluotoku koji je dugačak svega 3,5 km, a da ima 30 i nešto km obale, zaista govorimo o jednoj nevjerojatnoj razvijenosti kakva nije svojstvena za sjeverni Jadran. Do nekih se plaža ne može doći ni vozilima nego je potrebno prošetati i ljudi koji izdvoje malo vremena da bi došli do tih plaža mogu uživati u jedinstvenom miru kakav je zaboravljen na području Mediterana', ističe ravnatelj Javne ustanove Kamenjak Neven Iveša. U kategoriji zaštićenih područja spada u sam vrh turističke ponude i svake godine posjeti ga pola milijuna ljudi.

Upravo mir i savršen krajolik za modno snimanje našli su i predstavnici jedne talijanske modne kuće koji su tražili nešto posebno te se organizatorica odmah sjetila mjesta na koje je dolazila kao djevojčica. Kojim god povodom stigli, netaknuta priroda i energija koju širi, dopire do svih osjetila. A današnji ju stil života, svakako preporučuje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene