Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po izboru Budget Travela

Plitvički slapovi najljepši na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budget Travel sastavio je ljestvicu od deset najljepših slapova na svijetu, a na prvom mjestu našle su se Plitvice.

Nacionalni park Plitvice smješten je na jugozapadnom dijelu Hrvatske i sastoji se od 16 jezera koja su povezana stazicama, piše Yahoo Travel. Ulaznica stoji 15 eura, što je sitnica kada vidite tirkiznu boju vode nastalu zbog jedinstvene mješavine mikroorganizama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putuju kroz cijelu godinu Hit destinacija u Japanu - Plitvička jezera Slika nije dostupna Na Plitvicama 10 posto više turista nego lani

Plitvice nudi organiziranu trosatnu turu obilaska, no Yahoo Travel savjetuje da ćete se puno bolje zabaviti ako u istraživanje krenete u vlastitom aranžmanu te se ohladite ispod slapova kada vam bude vruće.  Preporučuju da je na Plitvice, koje su od Zagreba udaljene dva sata lagane vožnje, najbolje ići u razdoblju od svibnja do rujna.

Na drugom mjestu našli su se slapovi Nijagare, smješteni su na granici SAD-a s Kanadom. 50 metara visok Američki slap i 55 metara visok Bridal Veil slap nalaze se na američkoj strani, a 48 metarski slap Horseshoe na kanadskoj strani. Ne prestaju prepirke oko toga iz koje se države slapovi bolje vide, no znalci na to odmahuju rukom i tvrde da je najimpresivniji pogled iz vode. Yahoo Travel savjetuje da je Nijagarine slapove najbolje posjetiti u svibnju, lipnju ili rujnu.

Treće mjesto zauzeli su slapovi Igauzu u  Argentini.  Yahoo Travel piše da kada je Eleanor Roosvelt prvi put vidjela veličanstvene slapove u Agrentini, samo je uzdahnula i rekla 'jadna Nijagara'. Slapove u Argeniti najbolje je posjetiti u listopadu.

Mjesto nakon argentinskih, zauzeli su Hanakapi'ai slapovi na Havajima. Ova netaknuta ljepota iskorištena je za snimanje filma Jurassic park. Yahoo Travel kaže da ne morati biti iskusni alpinisti da bi se penjali po ovim stijenama. Označena staza nije prezahtijevna, a prizori koje ćete vidjeti pamtit ćete cijeli život.

Yosemite slapovi u Kaliforniji zauzeli su peto mjesto. Od samih slapova posjetiteljima zastaje dah, a litice i grebeni kojima su okruženi uokviruju prizor u bajku. Nalaze se 300-tinjak kilometara od San Francisca, a najbolje ih je posjetiti tijekom zimskih mjeseci kada se zalede te kada se počne topiti snijeg. 

Na šestom mjestu su Victorijini slapovi u Zambiji. Dvostruko viši od Nijagarinih slapova i kilometar duži, svjedoče o neviđenoj jačini vode. Najbolje ih je posjetiti u razdoblju od veljače do svibnja, točno kada završava kišno razdoblje. 

Na sedmom mjestu su Sutherland slapovi na Novom Zelandu. 300 kišnih dana u godini čine dobro za slapove i okoliš, pa Yahoo Travel savjetuje da ukoliko se nađete u blizini, nikako ne propustitie posjetiti ovaj nacionalni park, a doživljaj će biti potpun ako to učinite tijekom ljetnih mjeseci.

Islandski biser, slapovi Gullfoss, smješteni su na samom fjordu te su se našli na osmom mjestu Yahoo Travela. Udaljeni su sat i pol vožnje od Rejkjavika, a najbolje ih je posjetiti u razdoblju od srpnja do lipnja, kada je voda slapova najviša.

Deveti na ljestvici su Angel slapovi u Venezueli. Angel slap sa svojih 978 metara najviši je slap na svijetu. Kada ga gledate iz podnožja, čini vam se kao da slap izvire niotkuda.

Na desetom mjestu ljestvice po izboru Yahoo Travela je Langfoss u Norveškoj koji se preko grebena i litica uljeva u Akra fjord. Slap je udaljen pet sati vožnje od Osla, a najpametnije ga je posjetiti tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene