Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Veliki se petak posti od mesa, jede se uglavnom riba. Stoga nemalo iznenađenje za splitske ribare i prodavače bila je jutrošnja stroga inspekcija na tamošnjoj ribarnici.


Veliki petak pred Uskrs i sunčana Riva mamila je domaćice na kavu. Ali ponuda ribe za kuhanje ručka nije bila najbolja.Točnije, jedni su bježali, drugi prodavali. Inspektori su najranije zaskočili ribare na Rivi gdje pretovaruju ribu iz kombija. 'Bila je inspekcija jutros na Rivi, nitko bez papira nije moga na ribarnicu', kažu prodavači. Vlasnici štandova i koćari tvrde da im biznis sramote oni koji prodaju staru ribu pa pozivaju inspektore u češće posjete.

Vezani članci Provjereno: Pas s tumorom - 4 Društvenim mrežama šire se gnjusne scene zlostavljanja i zanemarivanja, ali zlostavljačima se ne dogodi - ništa: "Imamo jako dobar zakon koji se jako dobro ne provodi'' Slika nije dostupna VIDEO: Počele gužve uoči uskršnjeg vikenda

Oko podne na bancima se dalo kupiti ribe trlja i saruna i po deset kuna, mali škampi po 30, a skupa riba od 150 kuna i više rano je otišla. Nekima, nikad kriza. U obližnjem restoranu rano su nakupovali oboritu ribu, ali najviše je opet mirisao bakalar. I post se eto prilagođava budžetu, iako se mnogi pitaju spadaju li zaista ručkovi od par stotina kuna ribe u post i odricanje.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju