U sklopu 7. Britanskih dana na Trgu Bana Josipa Jelačića održana je promocija curlinga u kojem su se okušali i hrvatski političari.


Curling, ili kako ga neki opisuju 'boćanje na ledu', olimpijski je sport koji se na Zimskim olimpijskim igrama nalazi od 1998. godine. No, njegovi počeci sežu puno dalje - prvi put se spominje čak u 16. stoljeću, a izmišljen je u Škotskoj.

Vezani članci Julian Assange (Foto: Arhiva/AFP) U javnost procurila prilično neobična snimka nadzorne kamere iz ekvadorskog veleposlanstva, u glavnoj ulozi – Julian Assange Anvar Azimov (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Rusko Veleposlanstvo u Hrvatskoj šali se na račun SAD-a: ''Kupite skuplje američke avione''

Veleposlanstvo Velike Britanije organiziralo je demonstraciju ovog sporta na klizalištu postavljenom na Trgu Bana Jelačića. Na prezentaciji su sudjelovali i hrvatski političari iz skupine prijateljstava u Hrvatskom saboru.

Tako su se u curlingu okušali Marijana Petir, Perica Bukić, Gordan Maras, Miljenko Dorić i drugi. Većina njih ipak ne toliko uspješno.