Priča o samohranom ocu Matiji i njegovu 15-ogodišnjem sinu Milanu Basarcu koji žive u teškim uvjetima, a koju je objavilo Provjereno i Dnevnik Nove TV, nikoga nije ostavila ravnodušnim.


Tako su se u akciju koja je pokrenula cijelu Hrvatsku odlučili uključiti i zagrebački studenti. Na već tradicionalnom grudanju u Studentskom domu Stjepan Radić grude ovoga puta nisu bile besplatne.

Vezani članci Ivana Paradižković s HGSS-ovcima Avantura života Ivane Paradžiković: Pozvala HGSS pa ju spasila ista žena koja je njezinoj obitelj pomogla i prije gotovo 30 godina Slika nije dostupna VIDEO 'Ovo je kuća mog pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno i sve, al' meni je tako ok. To je moj dom'

Humanitarnom akcijom 'Jedna kuna, jedna gruda' studenti su prikupili 2.000 kuna za obitelji Basarac, a pritom su se i dobro zabavili.

Nakon priče o Matiji i Milanu 24-godišnja djevojka potreseno: 'Mogu reći da me je bilo sram ovo gledati'

'Ovo grudanje ima humanitarni karakter, a svjedoci smo toga da živimo u teškim vremenima i da su studenti također u teškoj situaciji', kaže Manuela, jedna od organizatorica.

Studenti su bili zadovoljni odazivom. 'Prodaja ide jako dobro', rekao je Kristijan koji je bio zadužen za prodaju gruda.

Kako pomoći

Nakon priče u Provjerenom gledatelji nisu ostali sjediti prekriženih ruku, pa će, čini se, život ovog hrabrog samohranog oca i njegovog sina od sada biti znatno drugačiji.

Za novčane donacije možete koristiti ove podatke:
Ime – Milan Basarac
Adresa – Komarevo
IBAN - HR82 2390001 3220906869

Za uplate iz inozemstva - SWIFT Hrvatske poštanske banke: HPBZHR2X

Za sve ostale donacije, poput odjeće, obuće i kućanskih aparata, molimo vas za strpljenje – Matijina i Milanova kuća je malena, i ne može primiti sve što im želite poslati. Redakcija Provjerenog i za to smišlja rješenje u dogovoru s obitelji, više informacija javit ćemo vam na našem portalu i u Dnevniku Nove TV!
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook