Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac s Kornata, sinoć je izašao iz bolnice i vratio se kući. Njegovo Tisno, koje je izgubilo pet svojih mještana u najvećoj tragediji u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata, dobiva tako najljepši božićni dar.


Lučić je iz Splita stigao u pratnji roditelja i brata u kuću svoje bake u Tisnom. Nitko od njih nije bio raspoložen za davanje izjava brojnim okupljenim novinarima.

Vezani članci Dijana Zadravec Dijana Zadravec u ponedjeljak se vraća na posao u KBC Sestre milosrdnice? Slika nije dostupna Tisno: Frane Lučić predvodi čuvare Kristova groba

Predstojeće blagdane Lučić će provesti u krugu obitelji, a, kako je najavljeno, posjetit će ga i načelnik općine Tisno Josip Stegić te Ivica Kaleb, predsjednik DVD-a Tisno čiji je Frane Lučić član.

U požaru na otoku Kornatu, u uvali Vrulje, u dijelu Nacionalnog parka Kornati 30. kolovoza poginulo je šest vatrogasaca, a sedam ih je bilo teže ozlijeđeno. Od teških ozljeda u bolnicama u Zagrebu i Splitu kasnije je preminulo još šest vatrogasaca, a preživio je samo Frane Lučić.

On je prije nekoliko dana u Splitu dao iskaz istražnom sucu
Županijskog suda u Šibeniku Branku Iviću koji je potvrdio da je Lučić ispitan u svojstvu svjedoka, nakon što je njegovo saslušanje odobrio liječnički konzilij splitskog Kliničkog bolničkog centra.

Sadržaj Lučićeva iskaza nije poznat, ali se ispitivanje odnosilo na ono što se događalo nakon što su vatrogasci bili iskrcani na Kornat do trenutka kada ih je na mjestu stradavanja pregazila vatrena stihija.