Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ove godine ih je 15 posto više

VIDEO: Dubrovačke delicije oduševile turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dubrovačkom Stradunu je postavljena mega trpeza, krcata delicijama kojima se turistima, a ove ih godine podno Srđa ima 15 posto više nego lani u isto vrijeme, predstavlja bogata gastro ponuda juga Hrvatske.

Uz zvukove ljerice i klapa, na Stradunu se moglo degustirati dubrovačke specijalitete. Naime, već treći put, dubrovački ugostitelji, hotelijeri i vinari ujedinili su snage, te na Stradun postavili Dubrovačku trpezu, niz stolova preko 200 metara, na kojima su postavljeni gotovo svi specijaliteti dubrovačkog kraja.  Prvi stolovi po Stradunu počeli su se postavljati već u podne, pod budnim okom organizatora.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Slika nije dostupna Brojni građani sudjelovali Na jugu države održan mimohod sjećanja na srebrenički genocid: "Svjetski moćnici nisu izvukli pouke"

Na dubrovačkom stolu, odnosno trpezi, moglo se probati sve, od mesa do plodova mora. Delicije su oduševile turiste. Cijene jedne porcije, uz čašu pelješkog ili konavoskog vina, bila je simboličnih 30 kuna. Sav prihod ide u dobrotvorne svrhe za Društvo distrofičara i invalida cerebralne dječje paralize DNŽ.

Uz Dubrovačku trpezu, na Stradunu je prikazan i običaj 'Primorske svadbe', nakon čega su članovi folklornog ansambla Linđo i nekoliko županijskih KUD-ova zaplesali tradicionalni dubrovački ples Linđo. Sa više od 50 plesnih parova to je, kažu organizatori, najveći svadbeni linđo u povijesti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene