Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret Danu mrtvih

VIDEO: Dolazi vrijeme krizantema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolazi vrijeme krizantema, cvijeća koje najčešće povezujemo s blagdanom Svih svetih. Iako briga oko njih traje puna četiri mjeseca, one su izvor prihoda brojnim obiteljima, i uzgajivačima i trgovcima.

Za obitelj Tokić posljednjih dana nema predaha. Njihova braniteljska zadruga bavi se krizantemama, a dan se provodi u plasteniku. Čak četiri mjeseca brinu se da cvjetne lopte, svježe i na vrijeme, stignu do kupaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nada se neprestano očituje' 'Svetac je onaj tko vapije za ljubavlju i traži milosrđe' Slika nije dostupna Spomen na svete mučenike Proslava svetkovine Svih svetih, sjećanje na preminule

'To su naši dugogodišnji kupci koji su zadovoljni kvalitetom i koji svake godine dolaze kupiti', rekla nam je Zdenka Tokić iz Širokog polja. Kraljica cvijeća kraljuje tržnicama. Najskuplji Vukovar i jeftiniji Osijek, cijenama su podjednaki. Krizi i tankim novčanicima ove su se godine svi prilagodili.

'Mi smo se prilagodili. Cijena je od 10 kuna pa nadalje, za svačiji džep da se ima', ističe jedna prodavačica. Prodavači ipak priznaju, prodaje se manje. Sade se u srpnju da bi u studenome krasile posljednja počivališta onih koji više nisu s nama. Za najmilije se cijena ne pita. Pojačana potražnja za krizantemama tek kreće. Bez obzira na cijenu, i ove će godine krasiti tisuće grobova naših najmilijih.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene