Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dolazi vrijeme krizantema, cvijeća koje najčešće povezujemo s blagdanom Svih svetih. Iako briga oko njih traje puna četiri mjeseca, one su izvor prihoda brojnim obiteljima, i uzgajivačima i trgovcima.


Za obitelj Tokić posljednjih dana nema predaha. Njihova braniteljska zadruga bavi se krizantemama, a dan se provodi u plasteniku. Čak četiri mjeseca brinu se da cvjetne lopte, svježe i na vrijeme, stignu do kupaca.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Svetac je onaj tko vapije za ljubavlju i traži milosrđe' Slika nije dostupna Papa za proslavu Dana mrtvih u 'kršćanskom duhu', ne poganskom

'To su naši dugogodišnji kupci koji su zadovoljni kvalitetom i koji svake godine dolaze kupiti', rekla nam je Zdenka Tokić iz Širokog polja. Kraljica cvijeća kraljuje tržnicama. Najskuplji Vukovar i jeftiniji Osijek, cijenama su podjednaki. Krizi i tankim novčanicima ove su se godine svi prilagodili.

'Mi smo se prilagodili. Cijena je od 10 kuna pa nadalje, za svačiji džep da se ima', ističe jedna prodavačica. Prodavači ipak priznaju, prodaje se manje. Sade se u srpnju da bi u studenome krasile posljednja počivališta onih koji više nisu s nama. Za najmilije se cijena ne pita. Pojačana potražnja za krizantemama tek kreće. Bez obzira na cijenu, i ove će godine krasiti tisuće grobova naših najmilijih.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju