Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovačka je policija ispitala Dalibora Opačka koji je bio za upravljačem Nissana u koji je udario Marin Čolak.


Zbog kobne nesreće na autocesti policija je ispitala 33-godišnjeg  Dalibora Opačka. Što je rekao ne zna se, a kriminalistička obrada se nastavlja. Naime, Opačak je upravljao Nissanom u koji je udario Marin Čolak.

Vezani članci Slika nije dostupna Purda loše primio vijest, bio je uvjeren u dobar ishod Slika nije dostupna Po četvrti put razminiraju nepostojeće minsko polje

I dok bi se sličan slučaj vani tretirao kao ubojstvo u Hrvatskoj je divljaštvo na cestama uobičajeno. Internet je prepun snimki noćnih ilegalnih utrka. Policija na autocesti redovito nailazi na one koji voze više od 200 kilometara na sat. Nažalost, neke nove tragedije, sasvim su izvjesne.

>> Zatražen pritvor za Marina Čolaka zbog uzrokovanja smrti

Odvjetnik Eduard Geber, smatra da i Opačka, ako se dokaže da su se utrkivali, čeka zatvorska kazna. 'Njemu je moguće čak da bude optužen i da bude osuđen na sličan način kao i sam počinitelj djela', rekao je.

'On može biti svjestan toga da se to može dogoditi, ali lakomisleno smatrajući da će svojom vještinom, svojim znanjem izbjeći takav događaj ili da će ga spriječiti, tada se može govoriti da je to nehajno djelo. Tada je  predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina jer se radi o smrtnoj posljedici', dodao je odvjetnik Geber.