Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Backeway ili 'put natrag'

VIDEO Aplikacija s kojom se ne možete izgubiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko ste puta u inozemstvu zaboravili put do svog hotela ili parkiranog automobila? Mladi hrvatski poduzetnik smislio je rješenje tog problema i pretvorio ga u međunarodni biznis.

Za svoju aplikaciju već je dobio nekoliko nagrada, a korisnici iz inozemstva sve više koriste njegovo inteligentno rješenje za pronalazak pravog puta. Backway ili put natrag. Sa autorom Božidarom Ševom u Samoboru isprobali smo kako radi njegov izum.

Pročitajte i ovo Top-gradovi Hrvatske, ilustracija - 2 Velike promjene Ovi gradovi privlače sve više pažnje, neki se odlučuju tamo i preseliti. Dnevnik Nove TV otkriva što je razlog tome Slika nije dostupna Oštre osude Policija istražuje sramotnu objavu pizzerije iz Samobora! Pravobraniteljica: "To je protuzakonito!"

Prvi korak: mobitelom treba slikati točku na koju se kasnije želite vratiti. 'Nakon fotografiranja lokacija se sprema i kad odemo negdje jednostavno nam pokazuje smjer i udaljenost', objasnio je Božidar Ševo, poduzetnik.

Odlučili smo se namjerno izgubiti u Samoboru da provjerimo kako će nas to njegova aplikacija vratiti na početnu točku.

>> Stigla aplikacija: Regulirajte visinu režija u svom kućanstvu!

'Kad se izgubite ili se zapravo želite vratiti prema toj lokaciji, odaberete je i pokazuje vam smjer i udaljenost. Ovisno o našem položaju mijenja se strelica tako da znamo točno u kojem je smjeru', kaže Božidar.

Dok nas je njegov aplikacija vodila natrag, Božidar nam je objasnio kako je ona najpotrebnija ljudima koji su često u inozemstvu. Ali i u divljini gdje nema cesta. Za siguran povratak potreban je samo GPS signal. Strelica nas je brzo dovela do točke s koje smo krenuli.

'Sljedeći korak je raditi aplikaciju za turističke zajednice, kampove parkove, gdje kad ljudi dođu i onda da već imaju spremljene aplikacije za taj grad da ne moraju imati papirnate mape', rekao je Božidar.

Aplikacija je besplatna i za sada ju je skinulo skoro 2.000 korisnika. Kao u Samoboru sa njom se možete snaći bilo gdje: u New Yorku, Parisu ili u Južnoj Africi. Božidar je svjestan da poslovni uspjeh ne dolazi preko noći. No siguran je kako će tržište smartphona i aplikacija još snažnije rasti i tu će tražiti svoj put ka vrhu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene