Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste zanimanje za svjetionike

VIDEO: 1.000 eura za tjedan dana ljetovanja u svjetioniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istru je protkelog vikenda ušlo gotovo 140.000 turista. Baš na odmor u Hrvatsku dvije je talijanske obitelji privukao romantični svjetionik u Savudriji.

U Hrvatskoj je u turističkoj ponudi 11 svjetionika, a svake godine zanimanje gostiju sve više raste. Svjetionici Hrvatske, osim što brodovima osvjetljavaju put, sve više postaju atraktivna turistička odredišta. U Istri ih ima dva, a zanimanje za ljetni boravak u njima, ne jenjava. Jedan je smješten na otočiću Porer kod Pule, a najstariji jadranski i najsjeverniji svjetionik, u Savudriji. Prvi su turisti u njemu boravili prije devet godina i od tada postaje top destinacija.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

'Fantastično je, ovo nam je prvo iskustvo, prvi put provodimo odmor u svjetioniku,' rekao je Giorgio, turist iz Italije. 'Dopada mi se, vrlo je romantično, lijepa priroda, lako je doći do njega. Otvorim prozor i vidim more,' rekla je Cinzia iz Italije. A na 32 metra visine, potpuno se prepustiti uživanju. Odluka o ljetovanju u svjetioniku bila je donesena vrlo brzo. 'Moja supruga je razgovarala s prijateljicom o svjetioniku i tako smo ovoga pronašli pomoću inetrneta,' rekao je Giorgio. 'Ovaj svjetionik nije tako izoliran, kao neki drugi,' dodao je Marco. Ali i povijest svjetionika privlači goste.

>> Istarska županija broji 148.535 putnika na graničnim prijelazima

'Povijesnu je kuću projektirao Meternik, sa svim obilježjima vile, i to na morskoj stijeni,' rekao je Marco. I sve to u koktelu turističke ponude svjetionika. Tisuću eura za tjedan dana, kažu Talijani, definitivno se isplati. 'Vrlo rado bih opet odmor provela u svjetioniku jer su uistinu divni za boravak,' rekla je Cinzia. 'Mislim da ćemo se vratiti,' rekao je Giorgio. Kako i ne bi kad se pogled na tri mora i države teško se zaboravlja. Ovi Talijani planiraju povratak, ali u neki od preostalih 10 svjetionika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene