Vesna Škulić (Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Vesna Škulić (Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Lista kandidata za predsjednika SDP-a se opet proširila. Odluku da će se kandidirati, donijela je i Vesna Škulić.


Vesna Škulić bila je prva saboska zastupnica s invaliditetom, a tu dužnost je obnašala u dva mandata. Još u četvrtak je najavila da "bi se kandidirala" za mjesto šefice SDP-a, a u nedjelju navečer je putem Facebooka priopćila i svoju konačnu odluku - da će se kandidirati za mjesto predsjednice te stranke.

"Znam da mogu i zato sam odlučila; kandidirat ću se za predsjednicu SDP-a Hrvatske i pokazati kako socijaldemokracija ima ljudsko lice", napisala je između ostalog u svojem statusu Škulić.

Podsjetimo, u ponedjeljak bi, kako doznajemo, kandidaturu za mjesto predsjednika SDP-a trebao najaviti i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Miljenić o tome razmišlja već danima, a podupire ga jedan od utjecajnih SDP-ovih članova Predsjedništva Siniša Hajdaš Dončić. U neslužbenu utrku za Milanovićeva nasljednika već su se otisnuli i Ranko Ostojić, Domagoj Hajduković i Tonino Picula. Potpredsjednik SDP-a Davor Bernardić prvi je javno pozvao i tijela te stranke da vrate izbačenu Aleksandru Kolarić, koja također ima ambiciju voditi SDP.