Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Jamesa Foleya s kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dviju zemalja i o suradnji u NATO-u, priopćeno je iz MVEP-a.


Veleposlanik Foley uputio je čestitke ministrici Pusić na imenovanju na novu dužnost. Na sastanku je izraženo zadovoljstvo visokom razinom partnerskih i prijateljskih odnosa između dviju zemalja, ali i potencijalima za njihovo daljnje jačanje. Posebno je istaknuta suradnja u sklopu NATO saveza i suradnja na području sigurnosnog partnerstva, kaže se u priopćenju.

Govoreći o trenutnim prioritetima, Pusić je istaknula kampanju uoči referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kao i pripreme za provedbu arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Inicijativa Vesne Pusić je dobronamjerna i proeuropska' Slika nije dostupna 'Ovo je sukob razumnih i ekstremista'

>>'Rasprava za EU traje već 10 godina'

>>Ovim spotovima vas žele nagovoriti da zaokružite 'ZA'

>>HSP traži emitiranje: Ovo su spotovi protiv ulaska Hrvatske u EU

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o aktualnoj situaciji na prostoru jugoistočne Europe te istaknuli važnost suradnje Hrvatske i SAD-a u stabilizaciji tog područja i pomoći zemljama regije u reformskim i euroatlantskim integracijskim procesima.

Veleposlanik Foley izvijestio je ministricu Pusić i o planiranom drugom regionalnom Brown Forumu početkom travnja u Opatiji, u čijoj će organizaciji, uz američko veleposlanstvo, sudjelovati i Ministarstvo vanjskih poslova te druge hrvatske državne i gospodarske institucije, dodaje se u priopćenju. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju