Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila izmjene Ustava

Pusić protiv referenduma o ćirilici: 'Danas jedna manjina, sutra druga, prekosutra vi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić pojasnila je svoju izjavu da referenduma o ćirilici, za koji se potpisi već prikupljaju, neće biti.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić pojasnila je u četvrtak svoju izjavu da se nada kako će Ustav biti izmijenjen u smjeru koji će onemogućiti održavanje referenduma o ćirilici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari"

>> Šef oporbe ironičan: 'Ma naravno da iza svega stoji HDZ'

'To je vezano uz razgovore o ustavnim promjenama i mogućnosti odnosno stavu da se izdvoje teme vezane uz manjinska i ljudska prava kao one koje ne podliježu referendumskom odlučivanju', rekla je Pusić.

Novinari su je pitali i je li svjesna svojevrsne akrobatike s obzirom na to da se potpisi za referendum o ćirilici skupljaju do 1. prosinca, a do tada ustavne promjene neće biti promijenjene pa će uvijek biti tumčenja smije li se to raditi ili ne budući da je prikupljanje potpisa počelo ranije.

'Moje je mišljenje da će se zaista morati uključiti sve institucije, uključujući i Ustavni sud, u takvu vrstu razmatranja te teme. Jer ako dozvolimo da nam društvo sklizne u tu vrstu terora nad raznim manjinama, a na to smo upozoravali, onda je ovo samo početak - danas jedna manjina, sutra druga, prekosutra vi', odgovorila je ministrica Pusić.

O vukovarskoj koloni

Na pitanje o događajima u vukovarskoj Koloni sjećanja i komentaru čelnika Stožera da se državni vrh 'uplašio lampiona', Pusić je odgovorila da se treba držati istine.

'Ja sam bila tamo, ljudi su bili okrenuti leđima prema nama. Mogli ste proći samo da nekoga udarite laktom', rekla je.

Komentirala i skandiranje Josipa Šimunića

Kratko se osvrnula i na skandiranje nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića nakon utakmice Hrvatska-Island. 'Nadam se da se to istražuje i procesuira, odnosno da će se stati na kraj bilo kakvoj propagandi ekstremizma u bilo kojoj formi', rekla je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene