Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mršavi gospodarski rast

Pusić: Jaukanje nam neće puno pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deficit nam je i dalje visok, a o uštedama se ne govori. Komentar potpredsjednice Vlade na to je: 'Jaukanje nam neće pomoći'.

Na pitanje hoćemo li 2015. prekršiti dogovor s Bruxellesom o prekomjernom deficitu, Vesna Pusić kaže da se Vlada mora koncentrirati na nešto drugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 financijska osobnost Štediša, rasipnik ili kockar: Otkrijte koji ste od ovih 7 tipova i što to znači Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Cijene benzina Usporedili smo cijene goriva u Hrvatskoj s onima u inozemstvu: Evo gdje se u susjedstvu isplati točiti gorivo

'Ja nemam takvu ocjenu kao vi, da ćemo prekršiti dogovor o prekomjernom deficitu, ali moramo voditi svoju politiku i za nas je glavno koncentrirati se na rast. Dakle, ekonomija se ne spašava smanjivanjem deficita. Smanjivanje deficita je rezultat gospodarske politike, a ona se mora bazirati na gospodarskom rastu. To je naša glavna zadaća. Sve ostalo je posljedica i proizlazi iz činjenice da se rast povećava', rekla je Pusić.

Istina je - Dugujemo švicarskoj banci 45 milijuna dolara!

Gospodarski rast veoma je mršav, pa se postavlja pitanje hoće li biti uštede i gdje. ' Štednja, odnosno smanjenje deficita je rezultat toga da se rukovodite gospodarskim rastom. Mi za to imamo apsolutno uvijete. Samo posjeta Turkmenistanu, Kazahstanu i Azerbejdžanu pokazala je pet novih brodova, mogućnost za firme koje rade željezničke vagone i lokomotive, mogućnost za firme koje se bave informacijskom tehnologijom, mogućnost za niskogradnju, visokogradnju. Zaista imamo mogućnosti, ali trebamo te firme pratiti i koncentrirati e na taj dio. Ovo jaukanje nam neće puno pomoći', zaključuje potpredsjednica Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene