Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je je da se o inicijativi o neposrednom biranju zastupnika i određivanju konkretnih osoba koje će ući u Hrvatski sabor već dugo razgovara i smatra da to nije inicijativa Željke Markić već 'tema prema kojoj ide hrvatski politički sustav i perspektiva prema kojoj idu hrvatski izbori'.


'Sve ostale oportunističke ideje, a to je smanjivanje praga, koje je u ovom slučaju ima isključivu funkciju da bi se oganizatorica referenduma na neki način se mogla ugurati u parlament , spadaju u populističko područje', istaknula je Vesna Pusić u odgovoru na novinarsko pitanje što bi značio 'prolazak' referenduma za promjenu izbornoga sustava Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Vezani članci Andrej Plenković se obraća naciji Plenković o kaznama: "To nerado radimo, ali je potrebno kako odgovornu većinu građana ne bi ugrožavali neodgovorni pojedinci" Epidemiolozi i bolnica, ilustracija U ogulinskoj bolnici u samoizolaciji 48 djelatnika, zaraženi svi radiolozi: ''Umjesto na svoje vjenčanje otišao je u samoizolaciju''

'Što se tiče inicijative koja je pokazala svoj vrlo konzervativni profil u temama koje je očitovala kroz referendumske inicijative, u ovom konkretnom slučaju - hajdemo vidjeti kako će cijela stvar uspjeti', poručila je.

VIDEO 'Jesmo se posvadili, a da nismo ni znali?'

Ponovila je da se o neposrednom biranju zastupnika dugo razgovara i podsjetila da se o tome puno raspravljalo tijekom organizacije izbora za Europski parlament u Hrvatskoj.

'Ne smatram to inicijativom Željke Markić već inicijativom EU izbora u Hrvatskoj i to je svakako perspektiva prema kojoj idu hrvatski izbori', istaknula je Vesna Pusić na konferenciji za novinare održanoj u Delnicama u sklopu seminara Tima HNS-a s visokim stranačkim dužnosnicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook