Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na izbornoj skupštini

Pusić komentirala navodni Čačićev plan rušenja 'njezinih' župana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica HNS-a Vesna Pusić komentirala je stanje u vladajućoj koaliciji, priče o povratku Radimira Čačića u vrh stranke te druge teme.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić potvrdila je u srijedu navečer da su odnosi između HNS-a i SDP-a dobri, da je koalicija stabilna te da nikome u njezinoj stranci ne pada na pamet da destabilizira Vladu.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Slika nije dostupna Trzavice u vladajućoj koaliciji Pusić na Facebooku: HNS ne izlazi niti će izaći iz koalicije; Linić: Nema panike!

Pusić je to rekla večeras u Donjem Knegincu kraj Varaždina, na izbornoj Skupštini HNS-a Varaždinske županije, odgovarajući na novinarsko pitanje o odnosima s najjačim koalicijskim partnerom.

>> Čačić ne može iz zatvora u LOV na investicije!

Kako je ocijenila, HNS svoj posao u Vladi radi odgovorno, a ministri te stranke uvjerljivo prednjače po projektima.

Pusić je kazala da HNS, iako je dio Vlade i koalicije, ima svoj stav o pojedinim pitanjima i da te stavove iznosi i unutar koalicije i prema javnosti, no prvenstveni cilj stranke je stabilizacija zemlje i njezino daljnje uspješno vođenje.

Odgovarajući na nedavne medijske napise da se bivši predsjednik stranke Radimir Čačić sprema rušiti tri HNS-ova župana koji su joj se previše 'približili', Pusić je rekla da raznorazna naklapanja koja se pojavljuju u javnosti nemaju veze sa strankom.

Ističe da je stranka jedinstvena, snažna i da ide naprijed, a da je rejting u uzlaznoj putanji. Ujedno je istaknula da su HNS-ovi župani na sjeveru Hrvatske kvalitetne osobe i da sigurno mogu uspješno voditi i svoje županije kao i stranačke organizacije.

Na novinarsko traženje Pusić je komentirala i najave formiranja regija naglašavajući da je to pitanje daleko od definiranja.

'Zasad postoji stav da se regije formalno spominju kao institucije uz gradove, općine i županije, a podjela po regijama tek će doći na red. To je nešto u čemu treba respektirati snagu, povijesnu tradiciju te zajedništvo u projektima pojedinih dijelova zemlje. Ima puno kriterija na koji će se način određivati regije i to je nešto što se ne smije napraviti bez šire rasprave sa građanima', rekla je Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene