Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojezični natpisi

Pusić o Vukovaru: 'Hrvatska treba, mora i može provoditi zakone'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska treba, mora i može provoditi svoje zakone i standarde ljudskih i građanskih prava koje želi promovirati, izjavila je u utorak na Bledu potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić komentirajući događaje u Vukovaru izazvane postavljanjem dvojezičnih natpisa.

'Treba zadržati mirnoću i hladnu glavu. Budućnost Vukovara kao hrvatskog i europskog grada je upravo u njegovoj tradiciji, multikulturalnosti, multietničnosti i ako ijedan grad u Europi u ovom trenutku treba tu svoju tradiciju, i ako treba taj iskorak prema budućnosti, onda je to Vukovar', naglasila je Vesna Pusić, dodavši da hrvatska vlada mora čvrsto ostati na poziciji koja Vukovaru, zemlji i regiji daje pravu šansu za budućnost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo" Andrej Plenković - 2 Slaže se novi tim Plenković otkrio kojih se ministara neće odreći: "Sto posto će ostati, sa mnom su od prvoga dana"

>> Josipović: Sve je poznato, zakone i Ustav treba primjenjivati

'Put prema građanskoj državi i prema budućnosti vodi kroz jednakopravnost i sve ono što zahtijevamo da se priznaje nama, priznaje se bilo kojoj etničkoj skupini bilo gdje na svijetu, pa tako i svim građanima Hrvatske', kazala je Pusić.

Komentirajući zahtjev HDZ-a da se uvede petogodišnji moratorij na ćirilicu u Vukovaru, potpredsjednica vlade je kazala da je 'HDZ imao trenutak da razmisli o tome kad je svojom većinom donio taj zakon, pa je vjerojatno imao i neke racionalne razloge za to'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene