Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apelira na red i mir

Josipović: Sve je poznato, zakone i Ustav treba primjenjivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući najnovija zbivanja u Vukovaru, predsjednik Republike Ivo Josipović apelirao je na mir i na red.

Hrvatske zakone i ustav treba primjenjivati, a drukčije mišljenje valja artikulirati kroz sustav, a ne kroz nasilje, komentirao je u utorak na Cetinju hrvatski predsjednik Ivo Josipović najnovije izgrede povezane s postavljanjem dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer ne može doći Stožer najavio termin novog sastanka s Vladom, Vlada demantira Slika nije dostupna O dogovoru u Vukovaru Josipović: Potvrdila se teza da razgovor nije podrška neredima

>> Današnji prosvjed u Vukovaru prošao mirno i bez incidenata

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem Josipović je primijetio kako 'pitanje jezika ni u Crnoj Gori nije sasvim jednostavno', ali 'kod nas je pitanje jezika riješeno, kroz ustav i ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina'.

'Sve je poznato. Zakone i ustav treba primjenjivati, a oni koji misle da nešto treba mijenjati, neka artikuliraju svoja stajališta kroz redoviti sustav, a ne kroz nasilje', rekao je.

Građani imaju pravo mirno prosvjedovati, dodao je i pozvao 'na mir, na red'.

'Mirni je prosvjed isto tako pravo građana. Prema tome, ja apeliram na mir, na red i na to da svatko tko želi išta reći o bilo kojem pitanju, svoja stajališta o tome artikulira u okviru političkog sustava', rekao je Josipović koji je posjetom Crnoj Gori u utorak počeo četverodnevnu balkansku turneju tijekom koje će u srijedu i četvrtak posjetiti Makedoniju, a u petak i subotu bit će u prvom službenom posjetu Kosovu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene