Obavijesti Pretražite Navigacija
Porez na štednju

Pusić: Cilj nam nisu novi porezi nego smanjenje deficita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila da je porez na štednju "najavljen u okviru mjera smanjenja deficita prije nekoliko tjedana, kad smo razgovarali na Vladi i na užem kabinetu"

Na novinarsku primjedbu kako je nedavno izjavila da neće biti uvođenja novih poreza, prije gospodarskog rasta, a da je novi porez danas ipak najavljen, Pusić je rekla da se prije nekoliko tjedana dosta raspravljalo na Vladi i užem kabinetu o mjerama koje su potrebne za smanjenje deficita ta "da je najava eventualnih novih poreza mjera za smanjene deficita, a da nije cilj uvođenje novih poreza."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A što se radilo do sada? Traži radikalne mjere: Vesna Pusić danas okuplja vodeće ljude Vlade Slika nije dostupna Pusić o smanjivanju deficita: 'Mjere štednje opravdane jedino uz radikalno rezanje prepreka investicijama'

"Ako Hrvatska ne uspije sama u smanjenju proračunskog deficita, ako se dobije negativna ocjena Europske komisije, onda oni određuju koje su mjere rezervne, a upravo to ova Vlada želi spriječiti, odnosno rezanje mirovina i plaća, rekla je Pusić.

Zbog toga se ide u proces smanjena deficita, istaknula je ponavljajući da cilj nisu porezi već smanjenje proračunskog deficita.

Na novinarski upit podržavaju li HNS i SDP u istoj mjeri uvođenje poreza na kamate na štednju i je li to prihvatljivo za HNS, Pusić je odgovorila da nitko nije oduševljen s tom mjerom.

Ipak novi porezi! Od 2015. Vlada uvodi porez na štednju

Ponovila je da je na Vladi da učini sve što je u njezinoj moći da se kroz povećanu gospodarsku aktivnosti smanji deficit bez spomenutog poreza. Kako je rekla, ide se s cijelim nizom relativno radikalnih poteza koji će omogućiti poboljšanje investicijske klime, odnosno da će ti potezi privući investitore u Hrvatsku.

Ako uspijemo smanjiti proračunski deficit i tako sačuvati Hrvatsku od ulasku u dirigirani program onda naravno ima prostora i za porezne olakšice i smanjivanje poreza u vremenu koje je pred nama, rekla je prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Pusić.

Po njezinom mišljenju, sad se treba koncentrirati na povećanje zarade, a to se može samo tako, da se privuku ljudi koji će otvoriti nova radna mjesta. Ako to uspijemo lako ćemo za poreze, rekla je Pusić.

Na novinarsko pitanje je li u krapinsko-zagorskom HNS-u došlo do raskola i je li se jedan dio članstva priklonio Radimiru Čačiću, odgovorila da to nije točna informacija.

Jako mi je dobro poznata situaciju u stranici u ovoj županiji i nisu se članovi stranke priklonili nikome. HNS je stranka koja funkcionira najnormalnije, no, uvijek prije izbora postoje različite opcije, koje niču kao gljive poslije kiše, s različitim idejama rekla je Vesna Pusić i ocijenila da je HNS jedan ozbiljan politički projekt i da se kao takav nastavlja.

Pusić je danas posjetila općinu Gornju Stubicu, bila na svečanoj sjednici Općinskog vijeća te na predstavljanju Joze Radoša- HNS-ovog kandidata za EU parlament. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene