Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vesna Balenović mora platiti Liniću 5 kuna zbog klevete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inina "zviždačica" Vesna Balenović izgubila je na zagrebačkom Općinskom sudu višegodišnju parnicu protiv bivšeg SDP-ovog potpredsjednika Vlade Slavka Linića, pa mu zbog nanošenja duševnih boli mora platiti naknadu od pet kuna.

Linić je bivšu Ininu djelatnicu koja je godinama ukazivala na nepravilnosti u toj tvrtki tužio zbog izjava da je on kao predsjednik Nadzornog odbora bio odgovoran za kriminal. Odštetu od 100 tisuća kuna je tijekom postupka smanjio na simboličnih pet kuna.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Obrazlažući nepravomoćnu presudu sutkinja Vinka Nobilo je rekla da Vesna Balenović nije dokazala tvrdnje koje su "difamirajuće i klevetničke".

"Tužitelj je kao javna osoba podložan kritici, no u tome je potrebno odrediti granicu", kazala je sutkinja. Dodala je da suprotno tvrdnjama tužene nije dokazano da je Linić "isisavao novac iz Ine" te da je "odgovoran za politički pritisak i umočen u kriminal u Ini".

Vesna Balenović je izlazeći iz sudnice izjavila da je presuda donesena bez ijednog dokaza samo kako bi se pogodovalo moćnicima.

Najavljujući žalbu presudu je nazvala "prvoaprilskom šalom" te dodala da je jedini Linićev argument da trpi duševne boli bilo svjedočenje njegove supruge Ksenije.

Slavko Linić nije bio na objavi presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene