Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršio uvjetnu

Veljko Marić pretukao suprugu, pa vraćen u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj Veljko Marić ponovno je vraćen u zatvor jer je prekršio privremenu uvjetnu slobodu - pretukao je suprugu koja ga je godinama čekala i posjećivala u zatvorima.

Veljko Marić, hrvatski branitelj koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubijanja civila u Domovinskom ratu, uhićen je i ponovno vraćen u zatvor jer je prekršio privremenu uvjetnu slobodu.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Naime, Marić je pretukao svoju suprugu Marijanu koja ga je godinama čekala i posjećivala u zatvorima.

Zbog zdravstvenih razloga privremeno se nalazio na slobodi, a zbog obiteljskog nasilja ponovno je vraćen u zatvor gdje će odslužiti ostatak kazne od 5 godina.

Podsjetimo, Marić je u Srbiji osuđen na 12 godina zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva odnosno ubojstvo civila Petra Slijepčevića u listopadu 1991. na području Grubišnog Polja.

Napori hrvatske diplomacije da se preda hrvatskom pravosuđu, urodili su plodom - prizivni sud u Beogradu dopustio je izručenje koje se dogodilo u lipnju prošle godine.

Marić je u Hrvatsku došao nakon što je pet godina proveo u srbijanskom zatvoru služeći kaznu za ratni zločin za koji ga je osudio srbijanski sud.

'Iznenađena i presretna moram reći da sam to pet godina čekala. Iz Ministarstva pravosuđa su me nazvali kad je danas prešo granicu. Sve je dugo trajalo, predugo. Konačno je tu na putu za Zagreb, pa ćemo vidjeti što će dalje biti. U svakom slučaju bit će nam bliže što se tiče posjeta. Nama je bitno bilo da on dođe u Hrvatsku pa makar i tu služio kaznu', rekla je nakon izručenja njegova supruga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene