Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi liječenja

Veljko Marić pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je Marić pušten na slobodu radi liječenja potvrdila nam je njegova supruga Marijana Marić.

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji u glinskoj kaznionici služi ostatak kazne na koju je osuđen u Srbiji zbog ratnog zločina, pušten je na slobodu radi liječenja, potvrdila nam je njegova supruga Marijana Marić.

Pročitajte i ovo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili Slika nije dostupna sud mu uvažio molbu, dorh se žali Daruvarac bi uskoro mogao na slobodu: "Dobio je pozitivno mišljenje zatvora. Ima najbolje ocjene"

U Ministarstvu pravosuđa neslužbeno se doznaje da je Marić od danas na prekidu kazne.

O Marićevom puštanju na privremenu slobodu radi liječenja putem svojeg Facebook profila oglasio se i njegov prijatelj.

'Želimo izraziti zahvalnost tijelima koja su donijela takvu odluku i kolegi brzo ozdravljenje jer imamo saznanje da se radi o bolesti. Podržavamo tu odluku i ministarstvo stavlja na raspolaganje sve potencijale branitelju kako bi se pomoglo da se što prije oporavi', komentirao je Marićev izlazak na slobodu ministar branitelja Tomo Medved.

Podsjetimo, Marić je u Srbiji osuđen na 12 godina zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva odnosno ubojstvo civila Petra Slijepčevića u listopadu 1991. na području Grubišnog Polja.

Napori hrvatske diplomacije da se preda hrvatskom pravosuđu, urodili su plodom - prizivni sud u Beogradu dopustio je izručenje koje se dogodilo u lipnju prošle godine.

Marić je u Hrvatsku došao nakon što je pet godina proveo u srbijanskom zatvoru služeći kaznu za ratni zločin za koji ga je osudio srbijanski sud.

'Iznenađena i presretna moram reći da sam to pet godina čekala. Iz Ministarstva pravosuđa su me nazvali kad je danas prešo granicu. Sve je dugo trajalo, predugo. Konačno je tu na putu za Zagreb, pa ćemo vidjeti što će dalje biti. U svakom slučaju bit će nam bliže što se tiče posjeta. Nama je bitno bilo da on dođe u Hrvatsku pa makar i tu služio kaznu', rekla je nakon izručenja njegova supruga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene